Erik Jonk
Erik Jonk Sport 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Sjinkie Knegt en vier andere shorttrackers in quarantaine

Shorttracker Dennis Visser heeft positief getest op het coronavirus. De 25-jarige Fries is daarom net als onder meer Sjinkie Knegt thuis in quarantaine gegaan.

Visser moet sowieso komend weekeinde de Invitation Cup in Heerenveen overslaan. Hetzelfde geldt voor zijn teamgenoten Sjinkie Knegt, Bram Steenaart, Xandra Velzeboer en Sven Roes. Ook zij zijn in zelfisolatie gegaan en missen de wedstrijden in Thialf.

Amper bij de nationale selectie

Visser trainde vanwege een rugblessure de laatste twee weken nauwelijks mee met de nationale selectie van bondscoach Jeroen Otter. Wel heeft hij privé contact met Steenaart en Velzeboer. Afgelopen maandag was Visser weer in Thialf, waar hij onder meer in het krachthonk trainde.

Op basis van de beschikbare informatie en na raadpleging van deskundigen besloot schaatsbond KNSB naast Visser ook Steenaart en Velzeboer gisteren af te zonderen. Op basis van aanvullende informatie geldt de maatregel van zelfisolatie vanaf vandaag ook voor Knegt en Roes.

Sjinkie Knegt had al kritiek

Het verplichte verblijf in quarantaine is voor met name Knegt opmerkelijk. Het boegbeeld van de Nederlandse mannenploeg liet zich eerder op dag tijdens een teampresentatie behoorlijk kritisch uit over het geplande toernooi in Thialf.

„De GGD wil beweren dat shorttrack geen contactsport is, maar dat is het wel. En er komen nu allerlei shorttrackers uit andere landen hier naartoe. Ik vind het onverantwoord, de kans op besmetting is alleen maar groter. Maar als ze willen dat we meedoen, dan doen we dat maar”, liet de Fries weten, die toen nog niet alles wist over de positieve test bij Visser en de gevolgen daarvan.

Een foto van Gakpo van PSV
Cody Gakpo scoorde zondag nog voor PSV tegen PEC Zwolle. Foto: ANP / Olaf Kraak

Ook corona bij voetballers PSV

Eerder vandaag werd bekend dat Cody Gakpo en Pablo Rosario morgen niet meedoen in de thuiswedstrijd van PSV tegen Granada in de Europa League. Bij beide basisspelers is het coronavirus vastgesteld. Ook twee leden uit de staf van PSV en doelman Maxime Delanghe van Jong PSV zijn besmet. Granada is ook niet compleet. Spits Roberto Soldado bleef in Spanje achter vanwege het coronavirus.

PSV miste zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle (0-3) Jordan Teze en Eran Zahavi, omdat zij bij een testronde in aanloop naar dat duel positief bleken te zijn. De verdediger en aanvaller zijn niet meer in quarantaine en hebben de training hervat. Hun inzetbaarheid voor morgen is echter twijfelachtig, aldus PSV. „Als mensheid bevinden we ons in een moeilijke periode”, zei trainer Roger Schmidt vandaag. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen om voor anderen te zorgen. Voor ons binnen PSV geldt dat het belangrijkste is om onze spelers gezond te houden.”

Lees ook: 1943 coronapatiënten in het ziekenhuis (in België bijna 3000)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.