Redactie Metro
Redactie Metro Entertainment 21 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

YouTube verwijderde account Lange Frans niet om item Lubach

Dat het YouTube-kanaal van Lange Frans is verwijderd had niets te maken met het kritische item uit Zondag met Lubach.

„We nemen beslissingen op basis van onze community-richtlijnen, niet omdat YouTube het onderwerp is van een kritisch tv-programma”, reageert de Nederlandse tak van YouTube vanavond op Twitter.

Fabeltjesfuik

Arjen Lubach had het zondag in zijn programma over het verspreiden van nepnieuws en complottheorieën. YouTube en Facebook zouden iets moeten doen aan hun algoritmes die ervoor zorgen dat mensen in de ‘fabeltjesfuik’ stappen, zo stelde hij in de show.

Lange Frans de complotdenker

Arjen Lubach noemde Lange Frans een “complotdenker” omdat hij gelooft dat de elite en politici een satanisch pedofielennetwerk onderhouden en liet interviews zien die de rapper had met gelijkgestemden.

Hier zie je het hele verhaal dat You Tube Nederland plaatste.

Lange Frans deelde woensdag dat zijn YouTube-account was verwijderd en gaf Lubach daarvan de schuld. Het item uit de show had echter niets te maken met het verwijderen van de account, blijkt nu. „YouTube heeft strenge regels op het gebied van bijvoorbeeld haat, intimidatie en (medische) desinformatie. Vorige week hebben we die regels wereldwijd aangescherpt. Dat is de werkelijke reden voor de timing van deze verwijdering”, legt de website uit. „Tot slot: natuurlijk verwijderen we YouTube-kanalen niet zomaar. Dat doen we alleen als een kanaal drie keer onze communityrichtlijnen heeft geschonden.”

Tweet Lange Frans

Lange Frans tweette vandaag dat zijn YouTube-account was verwijderd. Hij ‘bedankte’ Lubach, maar baalde vooral van het verdwijnen van zijn muziek.

Arjen Lubach reageerde op de tweet en stelde dat YouTube Lange Frans’ muziek direct terug moest plaatsen.

Lees ook: Lubach is nu dé aartsvijand van alle complotdenkers en dit is zijn reactie

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
YouTube verwijderde account Lange Frans niet om item Lubach
Sluiten