Metro
Metro Sport 14 sep 2020 / 11:37 uur

Neymar emotioneel na vermeende ‘aap’: ‘Kom ervoor uit wat je hebt gezegd, hond!’

Op social media uit voetballer Neymar zijn ongenoegen jegens voetballer Alvaro González. Die laatste zou hem gisteravond tijdens ‘de klassieker’ hebben uitgescholden voor aap. Op Twitter noemt Neymar hem nu een hond.

Voetballer Neymar zegt dat hij het slachtoffer is geworden van racisme in de vechtpartij aan het einde van het duel van Paris Saint-Germain tegen Olympique Marseille. De Braziliaan en vier andere spelers werden daarbij met rood weggestuurd. Olympique won met 1-0.

‘Aap’

De sterspeler van PSG beschuldigt de Spaanse voetballer Alvaro González ervan hem een „aap” te hebben genoemd, nadat hij van het veld was gestuurd in blessuretijd omdat hij de verdediger van Marseille op zijn achterhoofd had geslagen.

Spijt Neymar

„Het enige waar ik spijt van heb, is dat ik hem niet in zijn gezicht heb geslagen”, schreef Neymar vrijwel meteen na afloop op Twitter. Later kwam hij nog met meer tekst via het sociale medium: „De VAR die mijn ‘aanval’ ziet is eenvoudig, nu wil ik zien dat er ook wordt gekeken naar de racist die mij een aapklootzak heeft genoemd. En wat gebeurt er dan? Ik doe een rainbow flick en jullie straffen me. Voor een klein tikje word ik weggestuurd. Maar wat gebeurt er met hen (racisten, red.)? Wat nu?”, vroeg Neymar zich openlijk af.

Lees hier over het voetbal afgelopen in ons weekend en ‘de rampreturn’ van Robben

Geen plaats voor racisme

De Spaanse verdediger is zich van geen kwaad bewust. Hij plaatste via sociale media een foto van zichzelf met enkel donkere spelers van Olympique Marseille. „Er is geen plaats voor racisme”, benadrukt González. „Soms moet je gewoon leren verliezen en dat accepteren op het veld. Drie geweldige punten vandaag. Allez L’OM. Bedankt familie.”

‘Hond!’

Neymar reageerde even voor vier uur ’s nachts ziedend en deels in kapitalen op de tweet van González. „Je bent geen man als je je fout niet toegeeft. Verliezen hoort bij de sport, maar beledigen of racistische uitlatingen in ons leven brengen, absoluut niet. IK RESPECTEER JE NIET! JE HEBT GEEN KARAKTER! Kom ervoor uit wat je hebt gezegd, hond. Wees een MAN! RACIST!”

Lees ook: Moeten we naast corona nu bang worden voor hondsdolheid?

Op Twitter wordt volop gereageerd, onder andere refererend aan de ‘hond’ van Neymar, of eigenlijk van González. González wordt verder vaak verweten vaker een gemene speler te zijn. Onder meer wordt een eerder duel tegen Messi aangehaald en waar hij Messi ‘dwerg’ zou hebben genoemd.

De Franse voetbalbond heeft nog niet laten weten of het van plan is om een vooronderzoek in te starten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Neymar emotioneel na vermeende ‘aap’: ‘Kom ervoor uit wat je hebt gezegd, hond!’
Sluiten