Metro
Metro Sport 6 jun 2020 / 12:55 uur

Dirk Kuyt en zijn vrouw Gertrude na 22 jaar uit elkaar

Oud-voetballer Dirk Kuyt en zijn vrouw Gertrude gaan na 22 jaar uit elkaar. Hij zet daarom zijn plannen om Dick Advocaat op te volgen, voorlopig in de ijskast.

Dat zegt Kuyt in gesprek met De Telegraaf. Kuyt stapt voorlopig uit de schijnwerpers en richt zich even niet meer op zijn doel om hoofdtrainer van Feyenoord te worden. „Ik zit in een moeilijke fase van mijn leven.”

Roofbouw

„Na mijn loopbaan merk ik dat er veel roofbouw op mijzelf en op het gezin heeft plaatsgevonden. Ik merk dat ik vooral op zoek ben naar rust…”, zegt de 39-jarige oud-profvoetballer. Kuyt legt uit dat hij de afgelopen jaren nooit heeft stilgezeten. „En dan kom je er op zeker moment achter dat je jezelf verliest. Ik zit in een heel heftige periode.”

Dirk Kuyt en zijn vrouw na 22 jaar uit elkaar
Dirk Kuijt met zijn vrouw Gertrude en kinderen Noelle, Jorden, Aiden Benjamin en Roan Dirk. Foto: ANP.

Een eenduidige reden voor de breuk met Gertrude noemt Kuyt niet. Het vuur van de relatie doofde, stelt hij. „Het is een verdrietige situatie waarin het gezin en ik zitten. Zowel Gertrude als ik moet het uit elkaar gaan verwerken en ik moet zorgen dat het ook voor de kinderen een goede plek gaat krijgen.”

Hij prijst zich gelukkig dat de band met zijn vier kinderen sterk is. „Die band wil ik ook sterk houden. Ik wil dicht bij hen in de buurt blijven, zodat ik er kan zijn wanneer dat nodig is.”

Kuyt zet plannen in de ijskast

De „zwaarste periode” van zijn leven, is in ieder geval reden om geen coach te worden van het Feyenoord-elftal onder 21 jaar. Ook zijn plannen om ooit als hoofdtrainer op de bank bij Feyenoord te zitten, en Dick Advocaat op te volgen, zet Dirk Kuyt voorlopig in de ijskast. Hij heeft die gedachten in ieder geval nog niet uit zijn hoofd gezet. „Maar wanneer dat is, is nu helemaal niet belangrijk.”

Lees ook: Kuyt geniet tijdens afscheid zelfs van een doodschop

Reageer op artikel:
Dirk Kuyt en zijn vrouw Gertrude na 22 jaar uit elkaar
Sluiten