Metro
Metro Nieuws 23 nov 2019 / 10:30 uur

Jeugdopleiding Feyenoord door spelers afgefakkeld om werkwijze

Talenten en betrokkenen luiden de noodklok over de jeugdopleiding van Feyenoord. De goede naam van de opleiding van de Rotterdamse club lijkt verleden tijd. 

Tussen 2010 en 2015 werd de opleiding nog uitgeroepen tot beste van Nederland. Nu klinken er verhalen over slechte prestaties en een verziekte sfeer op Varkenoord.

Schelden en geslipte trainingen

Het AD sprak met meerdere talentvolle jeugdspelers en hun omgeving, die allemaal anoniem wilden blijven. Er is kritiek op Dirk Kuyt, die trainingen zou schrappen om zelf te kunnen voetballen, en Cor Adriaanse die veel zou schelden op de jonge profs.

De trainingen zijn volgens de spelers alleen maar voor de vorm. „Achterliggende gedachten zitten er niet bij. Het is doen om het doen. De pass- en trapvorm wordt altijd geleid door Cor Adriaanse. Zijn vormen stammen uit de oudheid. Twee passes en de vorm is alweer voorbij. Iedereen doet alles op de automatische piloot.”

In een reactie zegt de club de berichtgeving van de krant te betreuren, maar niet de ogen sluit voor de ‘kritische kanttekeningen’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jeugdopleiding Feyenoord door spelers afgefakkeld om werkwijze
Sluiten