Redactie Metro
Redactie Metro Sport 10 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Eerste voetbalduel in Duitsland al afgelast

Een week voor de beoogde hervatting van de voetbalcompetities in de eerste en tweede Bundesliga in Duitsland is het eerste duel alweer afgelast vanwege het coronavirus.

Bij Dynamo Dresden zijn in de A-selectie twee nieuwe besmettingsgevallen geconstateerd. Daardoor moeten de complete spelersgroep, alle stafleden en andere begeleiders de komende twee weken in een geïsoleerde thuissituatie verblijven. Onder meer groepstrainingen zijn daardoor onmogelijk.

Twee duels geschrapt

Het uitduel met Hannover 96 kan op 17 mei sowieso niet doorgaan. Ook de thuiswedstrijd een week later tegen SpVgg Greuther Fürth zal waarschijnlijk uitgesteld moeten worden.

Dynamo Dresden staat in de tweede Bundesliga op de laatste plaats. De Duitse club was afgelopen donderdag weer begonnen met de groepstraining. Een paar dagen eerder meldde Dynamo Dresden al het eerste, nieuwe coronageval in de selectie.

Geen twijfels over verdere hervatting

De organisatie van de Duitse voetbalcompetitie, de DFL, ziet op dit moment ondanks de Dresdenkwestie geen reden om te twijfelen over de hervatting van het seizoen. Het is de bedoeling dat op 16 mei de eerste en tweede Bundesliga worden hervat.

Eerste voetbalduel in Duitsland al afgelast
Christian Seifert, directeur van de Duitse voetbalcompetitie. | Foto: AFP / Arne Dedert

„We hebben vanaf het begin gezegd dat we hierop voorbereid zijn”, zei DFL-directeur Christian Seifert bij ZDF. „Als Dresden nu veertien dagen in quarantaine gaat, is er geen reden om te twijfelen over de voortzetting van de tweede Bundesliga. In de tweede Bundesliga moeten we nog 81 wedstrijden spelen en op dit moment kunnen er twee daarvan niet worden afgewerkt. Maar dat verandert niets aan ons doel: het seizoen uitspelen.”

Nog kans op afblazen restant

De DFL ziet dus nog geen reden om de competitie alsnog af te blazen. Seifert erkent wel dat dat moment nog kan komen. „Nu zijn slechts twee van de 81 wedstrijden getroffen. Maar het is duidelijk dat er een bepaald maximum is. Op een gegeven moment is het niet meer mogelijk", aldus de directeur, die geen aantallen wilde noemen. „Dat hangt er ook vanaf wanneer het gebeurt en hoeveel tijd we dan nog hebben om het seizoen af te maken."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.