Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 10 mei 2020 / 07:15 uur

Mexicanen wanhopig op zoek naar bier

Er dreigt een tekort aan bier in Mexico omdat de regering de productie grotendeels heeft stilgelegd. Veel. inwoners van het land zijn – figuurlijk dan – in alle staten.

De Mexicaanse autoriteiten hebben daartoe besloten omdat ze bierproductie als ‘niet essentieel’ hebben gestempeld. Dat schrijft The Washington Post. Inmiddels is er een levendige zwarte handel ontstaan in het gerstenat.

Wc-papier, maar dan bier

Begin april zijn in de meeste fabrieken de laatste flessen bier van de lopende band gerold. „Veel mensen zijn wanhopig op zoek naar bier", zegt Raúl Funes, het hoofd van een ambachtelijke brouwersvereniging in Tijuana, net ten zuiden van de Amerikaanse stad San Diego. „Het lijkt op toiletpapier."

Bier bijna op, wijn voorradig

De grootste supermarktketen van het land, Oxxo, kondigde eind april aan nog maar voor tien dagen bier te hebben. Dat leidde tot massaal hamstergedrag. Onlangs was er een bericht dat een vrachtwagen bier leverde aan een Oxxo in de stad Hermosillo. Er ontstond een gigantische wachtrij van vele honderden mensen die met gezichtsmaskers en op gepaste afstand van elkaar de pils probeerden te bemachtigen.

De wijnindustrie draait echter nog volop. Maar Mexicanen drinken gemiddeld per jaar iets minder dan een liter wijn, terwijl ze bijna 70 liter bier innemen. Overigens heeft Mexico veel meer lekkers te bieden dan alleen bier, meldde Miljuschka Witzenhausen onlangs in een interview over haar tv-programma Miljuschka in Mexico aan Metro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mexicanen wanhopig op zoek naar bier
Sluiten