Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Nieuws 10 mei 2020 / 06:05 uur

Zware windstoten langs de kust

Het KNMI waarschuwt voor een fors toenemende wind zondagmiddag en heeft voor de kustprovincies code geel afgegeven. Die is tot maandagmiddag van kracht.

„Vanaf het einde van de middag kunnen langs de zuidwestkust zware windstoten, rond 75 km per uur, voorkomen", aldus het KNMI. In de avond is ook elders langs de kust kans op zware windstoten. De harde wind houdt volgens het weerinstituut aan tot maandagavond.

Moederdag eerst warm

De temperatuur stijgt op deze Moederdag snel naar 16-22 graden aan het begin van de middag. Dat was eerder deze week bij de weersverwachting wel anders. Het zou bibberen worden als we naar buiten zouden gaan, meldde Weeronline. Toch blijft het niet alleen maar lekker weer en zullen de parken aan het einde van de middag niet zo vol liggen als zaterdag. De weerdienst: „Door een flink toenemende noorden- tot noordoostenwind duikt de temperatuur vanmiddag vanuit het noorden behoorlijk snel een aantal graden omlaag.

Ook Weeronline heeft het over de wind: „In het noorden en langs de westkust steekt een vrij krachtige tot krachtige noordenwind op, windkracht 5-6."

De komende dagen is het fris, geleidelijk wordt het iets warmer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zware windstoten langs de kust
Sluiten