Metro en ANP
Metro en ANP Sport 5 okt 2019 / 12:59 uur

Nederlandse turnsters verzekeren deelname Olympische Spelen in Tokio

Hoera! De Nederlandse turnsters hebben zich bij de WK in Stuttgart verzekerd van deelname aan de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio. Nadat twee derde van de deelnemende landen in actie is gekomen, bezet Oranje de vierde plaats. Tisha Volleman, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Lieke en Sanne Wevers kwamen tot een score van 162.663.

Later op zaterdag komen onder meer nog de teams van de Verenigde Staten, Rusland, Japan en Brazilië in actie. Nederland kan echter niet lager meer eindigden dan de twaalfde plaats en juist een plek in de top twaalf bij de WK levert een olympisch ticket op.

Foto: ANP

Trots

„Ik ben zo trots op ons team," vertelde Eythora Thorsdottir nadat de tranen waren gedroogd. Ze had zeker niet haar beste dag, maar ook haar bijdrage geleverd aan het resultaat dat Nederland voor de tweede keer op rij naar de Spelen hielp. „Vier jaar geleden lag er minder druk op, hadden we ook twee kansen. We hebben hier zo naartoe geleefd."

Sanne Wevers van het Nederlandse vrouwenteam in actie op de brug tijdens het WK turnen. Foto: ANP

Coach Wevers roemde de ploeg, die na een moeilijk begin op balk overeind was gebleven. „Ze zijn allemaal zo ongelooflijk nodig geweest."

Reageer op artikel:
Nederlandse turnsters verzekeren deelname Olympische Spelen in Tokio
Sluiten