Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 5 okt 2019

Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen eindelijk zelf hotelkamer boeken

Je kunt het je haast niet voorstellen, maar vrouwen in Saoedi-Arabië konden tot voor kort geen hotelkamer boeken in hun land. Vanaf heden mogen vrouwen zelf een kamer boeken en ook buitenlandse stellen die niet getrouwd zijn of geen relatie hebben mogen voortaan een kamer delen.

Geen boerka meer te dragen

Voor Saoedi’s geldt dit alleen als ze kunnen bewijzen dat ze een relatie hebben of familie zijn. Ook hoeven vrouwelijke toeristen geen boerka meer te dragen. Maar hun kleding mag niet te opvallend zijn. Vorige week maakte Saoedi-Arabië al bekend dat reizigers uit 49 landen voortaan een toeristenvisum kunnen krijgen. Bijzonder, want in Saoedi-Arabië bestond toerisme eigenlijk niet. Alleen pelgrims en expats konden een visum krijgen, en pas sinds kort zijn ook bezoekers van sport- of culturele evenementen welkom in het land.

De versoepelde regels passen in de plannen van het land om zich meer open te stellen voor internationaal toerisme en zo minder afhankelijk te worden van de olieverkoop. Saoedi-Arabië hoopt zo vanaf 2030 honderd miljoen toeristen per jaar te lokken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen eindelijk zelf hotelkamer boeken
Sluiten