Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Sport 31 jul 2019 / 14:59 uur

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk

Maar liefst drie van de tien genomineerde spelers voor de titel beste voetballer ter wereld komen uit Nederland.

De wereldbond FIFA heeft woensdag bekendgemaakt dat Frenkie de Jong (Ajax, nu Barcelona), Matthijs de Ligt (Ajax, nu Juventus) en Virgil van Dijk (Liverpool) voor de prestigieuze prijs genomineerd zijn. Ze concurreren in de verkiezing met zeven hele grote namen: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Eden Hazard (Chelsea, nu Real Madrid), Sadio Mané (Liverpool), Mohamed Salah (Liverpool) en Kylian Mbappé (Paris St. Germain).

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk
Virgil van Dijk met achter hem een van de 'Fifa-concurrenten', Cristiano Ronaldo. / Patricia de Melo Moreira | AFP

Gala in Milaan

Fans, journalisten, bondscoaches en aanvoerders van de nationale teams kunnen vanaf woensdag hun stem uitbrengen op de site van de FIFA. Per categorie blijven er uiteindelijk drie kanshebbers over voor de FIFA Football Award. De winnaar wordt bekend op 23 september tijdens een gala in Milaan.

FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk
Matthijs de Ligt in het shirt van Juventus. / Roslan Rahman | AFP

De Jong en De Ligt wonnen met Ajax de landstitel en de beker en bereikten de halve finales van de Champions League. Van Dijk won met Liverpool het belangrijkste Europese clubtoernooi en werd in Engeland uitgekozen tot beste voetballer. Het trio reikte met het Nederlands elftal tot de finale van de Nations League.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
FIFA-nominaties De Jong, De Ligt en Van Dijk
Sluiten