Redactie Metro
Redactie Metro Sport 18 jan 2019

Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst

Schaatsers Ireen Wüst en Kjeld Nuis mogen toch deelnemen aan de WK allround en de WK sprint. Het duo wist zich vorig weekend niet rechtstreeks te kwalificeren voor het WK. Daarom besloot de selectiecommissie van schaatsbond KNSB ze een aanwijsplaats te geven.

Kjeld Nuis werd tijdens het EK sprint in Collalbo gediskwalificeerd, omdat hij met zijn schaats over de lijn ging. Deze situatie was ‘zeer uitzonderlijk’ en hij werd als een serieuze kandidaat voor WK-goud gezien.

Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst.
De situatie was 'zeer uitzonderlijk'. Foto: ANP.

Doordat Nuis gediskwalificeerd werd, ging Kai Verbij er met de Europese titel vandoor en plaatste hij zich rechtstreeks voor het WK sprint. Het derde en laatste ticket gaat naar de winnaar van de NK sprint, die eind januari in Heerenveen zal plaatsvinden. De WK sprint zijn op 23 en 24 februari in Heerenveen.

Wüst

Ireen Wüst eindigde als vierde op het EK allround. De selectiecommissie van de schaatsbond hield rekening met het feit dat Wüst niet optimaal zou kunnen presteren. Dat vanwege het overlijden van voormalig wereldkampioene en tevens ook goede vriendin Paulien van Deutekom.

Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst.
Wüst kon niet optimaal presteren. Foto: ANP.

Het EK allround werd gewonnen door Antoinette de Jong die zich zo rechtstreeks plaatste voor het WK allround in Calgary. Het derde WK ticket is voor de winnares van de NK allround, eind januari in Heerenveen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Aanwijsplek WK voor Nuis en Wüst
Sluiten