Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 14 jul 2018 / 14:13 uur

Groenewegen pakt zijn tweede etappe op een rij

Dylan Groenewegen heeft voor de tweede dag op een rij de wereldtop bij het sprinten verslagen. In de laatste meters stak hij de concurrentie voorbij, waardoor hij uiteindelijk overtuigend won.

Stilvallende Sagan

Lang leek Peter Sagan met de zege aan de haal te gaan, maar de wereldkampioen viel stil. De bijna letterlijk met elkaar vechtende André Greipel en Fernando Gaviria kwamen er als eerste voorbij, maar Groenewegen had veel meer snelheid dan de rest.

Opmerkelijk aan zijn zege is dat hij pas de derde Nederlander ooit is, die twee dagen achter elkaar een Tour-etappe wint. Dat lukte tot dusver alleen Joop Zoetemelk in 1976 en Jan Raas in 1978.

Nederlandse vluchters

De etappe werd onderweg ook al gekleurd door twee Nederlanders. Marco Minnaard zat de hele dag in de kopgroep en ook Laurens ten Dam was daar even te vinden.

Het belangrijkste koersfeit onderweg was echter de valpartij van Daniel Martin. De winnaar van woensdag verloor zodoende ruim een minuut in het algemeen klassement. Overigens lag daar ook de vaste lead-out van Groenewegen, Timo Roosen, op de grond, maar dat leek de Nederlander niet te deren op weg naar zijn tweede etappewinst op een rij.

Reageer op artikel:
Groenewegen pakt zijn tweede etappe op een rij
Sluiten