Anne Kersten
Anne Kersten Nieuws 14 jul 2018 / 14:12 uur

Kebab verboden in metro Wenen

Slecht nieuws voor jou en je vette hap. Binnenkort kun je geen kebab of pizza meer eten in de Weense metro. Zul je toch even snel alles op het perron op moeten eten voor je in kan stappen.

Verbod

Vanaf september komt er een algeheel verbod op sterk ruikend voedsel in de Weense metro’s, startende met de U6-lijn. Denk met sterk ruikend voedsel aan bijvoorbeeld leverkaas, kebab, noedels en pizza.

Ulli Sima, het gemeenteraadslid dat verantwoordelijk is voor vervoer, stelt dat de gemiddelde reistijd in een metro tien minuten is. „Het is dan ook redelijk om het een paar minuten zonder sterk ruikend eten te doen", stelt ze. In deze eerste fase worden mensen nog niet gelijk beboet, wel worden er in de toekomst verdere stappen ondernomen wanneer mensen toch sterk ruikend voedsel eten, schrijft Vaaju.

Reinigingsdiensten ontlasten

Het is de bedoeling dat de maatregel reinigingsdiensten ontlast. Er waren al eerder oproepen gedaan om niet meer te eten in de metro, maar die boekten geen vooruitgang.

Om de maatregel bij het publiek duidelijk te krijgen, wordt er een grootschalige campagne opgezet. Het zal worden omgeroepen op de stations, er komen posters en stickers en het personeel zal de reizigers informeren.

Reageer op artikel:
Kebab verboden in metro Wenen
Sluiten