Anne Kersten
Anne Kersten Sport 14 jul 2018

België wint troostfinale en krijgt derde plek WK

België heeft de derde plek op het WK in Rusland veroverd. De Rode Duivels speelden zaterdag tegen Engeland en wonnen de wedstrijd met 2-0. De derde plek van het WK is voor hen, Engeland is vierde geworden.

Overhand

België had de overhand in de eerste helft van de ‘troostfinale’. Meunier schoot de Rode Duivels in de vierde minuut al een mooie goal, die via de voet van de doelman het doel inging. Daarmee komt hij in de top vier vroegste goals in een troostfinale.

De tweede goal werd in de 82e minuut gescoord door Hazard. Op dat moment hadden de Engelsen eigenlijk het voortouw in de wedstrijd en waren ze aanvallend aan het spelen.

Kansen

Engeland kreeg gelijk na de rust een kans, maar die wisten de Belgen op het laatste moment af te wenden. Ook in de 70e minuut werd een grote kans door de Rode Duivels om zeep geholpen; keer op keer wisten ze de bal weer weg te trappen of te koppen.

Toch moesten de Rode Duivels ook flink hun best doen, toen Engeland richting het eind de wedstrijd de Belgen flink onder druk zette. Helaas kwam die plotselinge inspiratie te laat.

Er werd weinig gescoord in de troostfinale. De laatste keer dat er minder dan drie goals waren, was in 1974, schrijft het AD.