Redactie Metro Sport 15 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Heerlijke kraker Spanje-Portugal blijft onbeslist

Cristiano Ronaldo heeft al in zijn eerste wedstrijd op het WK alle aandacht opgeëist. Met drie treffers bezorgde hij Portugal in een heerlijke wedstrijd een gelijkspel tegen Spanje (3-3).

De grote vedette van Real Madrid schoot de Europees kampioen tweemaal op voorsprong. Diego Costa maakte twee keer gelijk voor Spanje. Lang leek de treffer van Nacho de wereldkampioen van 2010 een zege op te leveren. Maar in de 88e minuut verzilverde Ronaldo nog een vrije trap.

Lopetegui

Zo slaagde Spanje er niet helemaal in de rust rond de ploeg terug te brengen. Het is nog maar twee dagen geleden dat bondscoach Julen Lopetegui werd ontslagen omdat hij ondanks een doorlopend contract bij de Spaanse bond zijn jawoord aan Real Madrid gaf. Met de debuterende Fernando Hierro op de bank was Spanje sterker dan Portugal. Maar Ronaldo wist dat met drie treffers aardig te camoufleren.

Ronaldo had aan vier minuten voldoende om ook op zijn vierde WK te scoren. De aanvaller benutte een strafschop nadat hij handig over een uitgestoken been van Nacho was gedoken. Ook de gelijkmaker van Costa leidde tot enige discussie. De spits duwde tegenstander Pepe omver voordat hij scoorde (1-1). De Italiaanse arbiter Gianluca Rocchi vroeg eerst de videoscheidsrechter om raad en wees vervolgens naar de middenstip.

Blunder

Met dank aan een gigantische blunder van David de Gea mocht Ronaldo vlak voor rust opnieuw juichen. De doorgaans zo betrouwbare doelman van Manchester United ging een kleine twee weken geleden tijdens een oefenwedstrijd tegen Zwitserland ook al knullig in de fout. Zo keek Spanje weer tegen een achterstand aan, terwijl de ploeg het spel maakte en soms heerlijk aanviel. Isco had nog pech dat zijn inzet via de onderkant van de lat niet achter de doellijn stuiterde. Maar in de 55e minuut wist Costa zijn ploeg wel voor een veldoverwicht te belonen. Drie minuten na de tweede treffer van de spits revancheerde Nacho zich met een prachtig schot voor de strafschop die hij veroorzaakte. Het was niet voldoende voor een zege omdat Ronaldo vlak voor tijd voor de derde keer doel trof.