Metro
Metro Nieuws 15 jun 2018 / 18:27 uur

‘Nederlandse kinderpsychiater betrapt op misbruik’

Een Nederlandse kinderpsychiater is in Nepal opgepakt om kindermisbruik. De 66-jarige P.H. van T. werd donderdag op heterdaad betrapt in de Nepalese hoofdstad Kathmandu. Hij is door de lokale politie gearresteerd.

Dat bevestigen Terre des Hommes en de Nepalese politie aan De Telegraaf. Het OM onderzoekt nog of Van T. meer slachtoffers heeft gemaakt. De mogelijkheid dat Van T. kinderporno heeft gemaakt, wordt ook niet uitgesloten.

Guesthouse

Van T. werd volgens Terre des Hommes rond 12.00 uur gevonden in zijn guesthouse met een vijftienjarige jongen. Die jongen zou hij al sinds zijn elfde hebben misbruikt. Hij reisde minstens drie keer per jaar naar Nepal en was goed bevriend geraakt met de familie. Hij betaalde onder meer een deel van de opleiding van de jongen. Het slachtoffer en de familie krijgen psychosociale hulp.

Terre des Hommes hield Van T. al meerdere jaren in de gaten. Hij werd in die tijd met meerdere jonge jongens gezien. Men gaat er dan ook van uit dat de kinderpsychiater meer slachtoffers heeft gemaakt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft tegenover het eerdergenoemde medium aan niet op de hoogte te zijn van de arrestatie. Dat betekent dat Van T. niet om consulaire hulp heeft gevraagd of dat de aanvraag later komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlandse kinderpsychiater betrapt op misbruik’
Sluiten