Johan van Boven
Johan van Boven Sport 19 mrt 2018 / 08:18 uur

Als kind injecteerde Messi zichzelf met groeihormoon

Het was het schrikbeeld van hemzelf en zijn familie; volgens artsen kampte Lionel Messi als kind met dusdanige groeiproblemen dat hij niet groter dan 1.40 meter zou worden. Dus moest het talentje aan de groeihormonen. In een interview met het Argentijnse América TV heeft hij verteld hoe hij als klein kind zelf de spuit in zijn been zette.

„Ik begon ermee toen ik 11 jaar was”, aldus Messi. „Eerst deden mijn ouders het, maar later deed ik het zelf. Elke nacht stak ik de groeihormonen in mijn been. Het leek op een heel klein potloodje. Het deed niet echt pijn en na een tijdje raakte ik eraan gewend.”

Duur

Met het gewenste effect. Want de de baltovenaar van FC Barcelona is ‘ver’ boven de 1.40 meter uitgekomen: 1.70 meter. De behandeling was wel een dure grap, maar de Catalaanse club stond garant voor de ruim 100.000 euro die de injecties jaarlijks kostten.

Messi groeide uit tot de beste speler ter wereld, al heeft hij met zijn nationale ploeg nog geen prijs weten te pakken. Komende zomer krijgt hij met Argentinië weer de kans om toe te slaan op het WK in Rusland. De druk is groot. In het interview wilde Messi daar niet al te veel over kwijt: „In elk werelddeel verwachten ze dat Argentinië wereldkampioen wordt. Maar ik probeer geen stappen over te slaan tot juni.”

Titel

Met andere woorden: eerst nog even kampioen worden met FC Barcelona en de Champions League ophalen…

Voor degenen die de Spaanse taal machtig zijn, hier vind je het complete interview met Messi:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Als kind injecteerde Messi zichzelf met groeihormoon
Sluiten