Metro
Metro Eten & drinken 19 mrt 2018 / 08:40 uur

Recept: Een kittig brandnetelsoepje

Een kittig brandnetelsoepje

Deze voedzame groene soep is een ideaal voorjaarsgerecht omdat brandnetel een reinigende werking en flinke doses ijzer en vitamine C heeft. Maar hij kan ook zeker in de periode van aanwezig vers brandnetelgroen worden gemaakt. Ga dus lekker naar buiten, oogst op een schone plek met handschoenen aan jonge brandneteltoppen, laat de bewonertjes vrij, spoel de toppen af en verwerk ze in deze groene medicinale voorjaarssoep.

Heilzame soep – voor ongeveer 4 kleine of 2 grote kommen

  • Olijfolie
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en gesnipperd
  • ¼ courgette, gewassen en in blokjes gesneden
  • 500 milliliter groentebouillon (liefst getrokken van verse kruiden en wortels, anders van een biologisch bouillonblokje)
  • 100 gram brandneteltoppen, vers geplukt en gewassen
  • 2½ eetlepel gistvlokken
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Citroensap voor de smaak
  • Haverroom

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de knoflook en courgette toe en bak ze kort aan. Voeg de bouillon samen met de brandneteltoppen toe en kook de soep ongeveer 5 minuten. Voeg vervolgens 2 eetlepels gistvlokken toe en pureer de soep glad in een keukenmachine. Proef goed en breng op smaak met zeezout, zwarte peper en citroensap. Versier bij opdienen met een scheutje haverroom en de overige gistvlokken.

Uit: The Plant Pharmacy.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Recept: Een kittig brandnetelsoepje
Sluiten