Metro en ANP
Metro en ANP Sport 12 feb 2018 / 09:03 uur

Snowboardster Cheryl Maas stelt teleur en baalt

Cheryl Maas heeft een teleurstellende start van de Olympische Spelen in Pyeongchang. De snowboardster eindigde maandag op een 23ste plek tijdens het onderdeel slopestyle. De harde wind had veel invloed op de wedstrijd en daar baalde Maas behoorlijk van.

Onverantwoord

,,De wedstrijd had afgelast moeten worden. In mijn ogen was het onverantwoord”, aldus de 33-jarige Maas, die in beide runs onderuit ging en scores noteerde van 31,71 en 35,30 punten. ,,Ik denk dat de wedstrijd voor zichzelf spreekt. Iedereen landt op z’n kont. Dan wordt het niet echt meer een wedstrijd. Het ging er nu meer om wie geluk had met de juiste weersomstandigheden.”

De Amerikaanse Jamie Anderson ging het beste met de omstandigheden om en prolongeerde haar olympische titel. Haar eerste run werd door de jury beoordeeld met 83,0 punten. Het zilver ging naar de Canadese Laurie Blouin (76,33) en het brons was voor de Finse Enni Rukajärvi (75,38).

Trucs

Maas vond het niet alleen voor zichzelf vervelend, maar ook voor de snowboardsport. ,,Het snowboarden bij de vrouwen is zo hard vooruitgegaan de afgelopen paar jaar. Nu worden er hier runs neergezet die zes jaar geleden goed waren maar nu niet meer. Er wordt minder gedraaid in de lucht en het is moeilijk je op je trucs te focussen omdat je niet weet waar je terecht gaat komen. Het is niet leuk om bij de Olympische Spelen op zo’n niveau te moeten snowboarden.”

Big air

Zondag gingen de kwalificatieruns vanwege de harde wind niet door en de finale startte maandag met vijf kwartier vertraging. De Brabantse had er niet echt rekening mee gehouden dat de wedstrijdleiding de seinen op groen zou zetten. ,,De rijders en de coaches hebben over dat besluit niet zoveel te zeggen. Er wordt wel een beetje overlegd, maar uiteindelijk zijn het officials die bepalen. Zij hebben ook te maken met druk natuurlijk”, aldus Maas.

Later op de Spelen komt de 33-jarige Brabantse nog in actie op het onderdeel big air. ,,Gelukkig hebben we twee onderdelen dit keer. Als de hele wereld zit te kijken, wil je mooie sport op een hoog niveau laten zien. Hopelijk staat er met big air weinig wind en wordt er veel spektakel geleverd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Snowboardster Cheryl Maas stelt teleur en baalt
Sluiten