Johan van Boven
Johan van Boven Sport 24 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Voor Jørgensen was 2017 het mooiste jaar ooit

Hij werd landskampioen, veroverde ook nog eens de topscorerstitel én stapte in het huwelijksbootje. Voor Nicolai Jørgensen was 2017 een jaar om nooit meer te vergeten. Tegen Roda JC sloot de Deense spits van Feyenoord in stijl af door met twee doelpunten en een assist bij te dragen aan de 5-1 zege op de Limburgers.

Na de wedstrijd maakte Jørgensen haast om snel richting Denemarken te reizen om daar de kerstdagen met de familie door te brengen. Daarna stapt hij met zijn Theresa in het vliegtuig om ‘ergens’ van de zon te gaan genieten.

Schaal

Ook tijdens het kerstdiner zal hij ongetwijfeld terugblikken op het mooiste jaar uit zijn leven. „Het moment dat we de schaal mochten optillen, zal ik nooit meer vergeten”, lacht de aanvaller, die vorig seizoen 21 competitiedoelpunten maakte. „Dat ik ook nog eens topscorer van de Eredivisie was, maakte het compleet. Het was fantastisch om zo’n droom uit te laten komen, ongelooflijk. Niet alleen voor mezelf, maar voor heel veel mensen. Zo’n jaar zal ik niet snel meer meemaken in mijn loopbaan.”

Hét moment van 2017 voor Nicolai Jørgensen. Sportief gezien dan. Foto: ANP

De allermooiste dag beleefde hij op 17 juni, toen Jørgensen zijn ja-woord aan Theresa gaf. De twee ontmoette elkaar bij zijn vorige club FC Kopenhagen, waar zijn vrouw eventmanager en cheerleader was. „De beste dag van mijn leven. Het is niet te beschrijven en niet te vergelijken met wat dan ook. Voetbal is geweldig, het brengt heel veel mensen samen, maar familie is pas echt belangrijk.”

Jagen

Door familieomstandigheden en blessures miste de Deens international een aantal wedstrijden. Mede daardoor staat hij na zeventien wedstrijden ‘slechts’ op zeven competitietreffers. „Ja, ik loop achter op de rest”, verwijst hij naar teamgenoot Steven Berghuis, die er net als PSV’er Hirving Lozano al elf in heeft liggen. „Maar de twee weken rust zullen mijn lijf goed doen, zodat ik sterker uit de winterstop kom en de topscorers die boven mijn staan kan opjagen. Ik ga in de tweede helft van het seizoen zéker meer goals maken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.