Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 dec 2017 / 18:45 uur

Nierpatiënten krijgen kerstpakket vol zoute hapjes

Een kerstpakket krijgen is altijd leuk. Het is toch weer een gratis presentje en daar houden wij Nederlanders wel van. Het wordt alleen een beetje lastig als je niets uit je pakket daadwerkelijk zelf kunt gebruiken.

Uit den boze

Het overkwam nierpatiënten in het Amphia ziekenhuis in Breda. Zij kregen een kerstpakket van de niervereniging dat vol zat met zoute hapjes zoals olijven, pinda’s en crackers. Producten die voor een nierpatiënt uit den boze zijn.

Nierpatiënten krijgen kerstpakket vol zoute hapjes
Nierpatiënt Joost Klaverdijk zette een foto van het pakket op Facebook. Foto: Facebook/Joost Klaverdijk

Niet gelukkig met de keuze

Het is bedoeld als aardigheidje, dit kerstpakket van Digna Nierpatiëntenvereniging West-Brabant. Aan het AD meldt secretaris John Reniers van Digna dat hij niet gelukkig is met de keuze van de inhoud het pakket. Hij erkent dat zout slecht is voor de nieren en geeft toe dat er niet goed is nagedacht.

Wel om lachen

Als reactie op het bericht vraagt iemand op Facebook of men aan longkankerpatiënten dan ook sigaretten uit zou delen? De nierpatiënten zelf konden er ook nog wel om lachen. Zij geven hun pakket aan familieleden.

Ondanks de zoute hapjes, vind Reniers het wel een mooi pakket. Voorheen gaven ze warmtekruiken en dekens, maar die pakketten werden nooit meegenomen. Dit keer werd het anders aangepakt. Reniers kan er overigens zelf ook niets uit eten, want hij is ook nierpatiënt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nierpatiënten krijgen kerstpakket vol zoute hapjes
Sluiten