Johan van Boven
Johan van Boven Sport 17 dec 2017 / 13:14 uur

Feyenoord sloopt Sparta met een zevenklapper

De spelers van Feyenoord waanden zich zondagmiddag op Het Kasteel in een speeltuin. Stadgenoot Sparta legde de kampioen geen strobreed in de weg om de volle buit mee te nemen naar Zuid. Op kinderlijke wijze dartelde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst naar de zege: 0-7.

Na een kleine vijftien minuten was het duel al gespeeld, omdat Tonny Vilhena, Dylan Vente en Jeremiah St. Juste mochten toeslaan. Het was toen alleen nog maar de vraag hoeveel doelpunten Feyenoord nog zou maken.

Geen strijd

Sparta bakte er in eigen huis namelijk helemaal niets van. Er was geen enkel spoor van strijd, beleving, vernuft en voetballend vermogen te ontdekken. Terwijl juist dat de ingrediënten waren die de Spangenaren in de afgelopen vier edities van Sparta-Feyenoord de winst hadden opgeleverd.

Feyenoord rook dat er meer te halen viel dan zomaar een overwinning. Na de 1-1 in De Kuip van vorige week woensdag tegen sc Heerenveen kon de titelverdediger wel weer een opsteker gebruiken. Opnieuw Vilhena, Renato Tapia, Steven Berghuis en Bilal Basacikoglu zetten de jacht op meer goals daadwerkelijk om in een zevenklapper.

Liedjes

Terwijl de supporters van Feyenoord in het uitvak liedje na liedje zongen, dropen de thuisfans al snel af. In de wetenschap dat ze trainer Alex Pastoor waarschijnlijk voor het laatst langs de lijn hebben zien staan namens hun club.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Feyenoord sloopt Sparta met een zevenklapper
Sluiten