Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 17 dec 2017 / 14:14 uur

Turkije wil ambassade in Oost-Jeruzalem

President Erdogan wil dat Turkije een ambassade krijgt in Oost-Jeruzalem. Dat zei hij zondag op een bijeenkomst van zijn partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AK).

Reactie op Trump

Afgelopen week was de Turkse president gastheer op een topconferentie van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIC) in Istanbul. De OIC verklaarde Oost-Jeruzalem als hoofdstad van Palestina.

De verklaring van de OIC was een reactie op het besluit van de Amerikaanse president Donald Trump om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Er kwam een hoop kritiek op het besluit van Trump omdat de Palestijnen het oosten van Jeruzalem als hun hoofdstad zien.

Hoofdstad Palestina

Het oosten van Jeruzalem is sinds 1967 bezet door Israël. De Verenigde Naties willen dat het lot van Oost-Jeruzalem wordt vastgelegd in een vredesoverleg. Oost-Jeruzalem zou dan Palestijnse hoofdstad worden.

Volgens Erdogan is het nu nog niet mogelijk om een ambassade te openen, omdat het gebied nog bezet is. „Maar zo God het wil, kunnen we daar straks een ambassade openen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Turkije wil ambassade in Oost-Jeruzalem
Sluiten