Jelmer Visser
Jelmer Visser Sport 26 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

PSV en AZ bekeren verder

Donderdagavond streden PSV en AZ tegen respectievelijk FC Volendam en Almere City voor een plaats in de achtste finales van de KNVB-beker. Beide Eredivisieclubs deden wat er van ze verwacht werd, al ging het de een iets gemakkelijker af dan de ander.

Op het tandvlees

PSV speelde een zeer matige wedstrijd op het kunstgras bij de hekkensluiter van de Jupiler League: FC Volendam. De Eredivisionist was de bovenliggende partij maar kon dit klasseverschil niet omzetten in doelpunten. Adam Maher was een aantal keren dichtbij een goal maar scoorde niet. De grootste kans was voor Volendam en kwam op naam van Nick Dodeman, hij zag zijn kopbal nipt naast gaan. In de tweede helft werd de wedstrijd tevens niet beslist, er waren kansen voor onder anderen Mauro Junior en Luuk de Jong maar ook zij konden de Brabanders niet op voorsprong brengen.

Na een zeer zoutloze 0-0 kwamen de Eindhovenaren pas in de tweede helft van de verlenging op voorsprong. Met een zeer fraaie omhaal opende de voor Bart Ramselaar in de ploeg gekomen Marco van Ginkel in de 106e minuut de score. Een minuut voor tijd maakte de Mexicaanse topscorer van de Eredivisie Lozano de 0-2 en was de wedstrijd beslist.

https://twitter.com/TheYorin/status/923621708753457152

Almere City over de knie

AZ ging het een stuk gemakkelijker af. De Alkmaarders kwamen geen moment in gevaar tegen Almere City, de nummer vijftien van de Eerste Divisie. Na een corner kopt Stijn Wuytens de 0-1 binnen, de wedstrijd is op dat moment een half uur oud. Deze 0-1 was tevens de ruststand, na de thee voerde AZ de druk op en dit resulteerde in een snel doelpunt van spits Wout Weghorst na een verkeerde terugspeelbal. Na een uur spelen tikte Weghorst tevens de 0-3 binnen nadat hij een schot op doel van richting veranderde.

De ploeg van John van der Brom wilde met nog ruimere cijfers winnen na een tweede gele kaart voor Kees van Buren van de thuisploeg. In de 75ste minuut werd het 0-4 door Jonas Svensson na een voorzet van Mats Seuntjes. Een minuut voor het eindsignaal kreeg Stijn Wuytens nog een grote kans die naast het doel eindigde. De marge bleef echter hetzelfde en de eindstand bleef op 0-4.

De achtste finale

De andere deelnemers van de KNVB-beker speelden op dinsdag en woensdag al hun wedstrijden voor een plaats bij de laatste zestien. De ploegen die al zeker waren van een plaats in de achtste finale waren NEC, Fortuna Sittard, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, SC Cambuur, VVSB, GVVV, FC Twente, Heracles Almelo, VVV Venlo, Ajax, Willem II, Roda JC en Feyenoord. Hier zijn PSV en AZ vanavond dus aan toegevoegd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.