Jeroen Haverkort
Jeroen Haverkort Sport 31 okt 2017

Hamilton bang voor Verstappen

Lewis Hamilton kroonde zich in Mexico voor de vierde keer als wereldkampioen in de Formule 1, maar de Brit geeft aan dat hij zich moet blijven verbeteren: ‘anders kan Max de titel wel eens van me afpakken.’

Uitzonderlijk

In gesprek met persbureau Reuters is Hamilton lovend over Verstappen. Volgens hem is de Nederlander een ‘uitzonderlijke coureur’ en hij verwacht dat Red Bull het hem volgend jaar een stuk lastiger gaat maken. „De Formule 1 staat nooit stil en er is altijd iemand die wacht om mijn positie af te pakken. Ik heb Max die daarop zit te wachten, dus ik moet echt naar een hoger niveau om hem voor te blijven. Dat motiveert me en dat is ook mijn motivatie voor volgend jaar."

Ruw

Volgens Hamilton zit er nu al een toekomstig wereldkampioen in Verstappen: „Hij zal alleen maar sterker worden. Zijn talent is nog ruw, maar zijn ervaringen dragen bij aan de potentie die hij heeft. Ik kijk er erg naar uit om de strijd met hem aan te gaan."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Hamilton bang voor Verstappen
Sluiten