Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 31 okt 2017 / 09:30 uur

15-jarig meisje spoorloos na verspreiding naakfoto

Het 15-jarige meisje is nu al twee weken vermist. Op 13 oktober liep ze weg uit een gesloten woongroep in Eefde. De politie heeft haar inmiddels op de lijst van vermiste personen gezet.

Niet bereikbaar

Het is de tweede keer in korte tijd dat ze is weggelopen uit de instelling. Op 17 september liep ze ook al weg. Maar nu is het meisje inmiddels 14 dagen spoorloos. Ze is niet bereikbaar, omdat ze haar telefoon in Eefde heeft laten liggen.

Het meisje is niet het slachtoffer van de verspreiding van een naaktfoto, maar juist een van de daders. In februari plaatste ze samen met twee anderen een naaktfoto van de 14-jarige Onur uit Enschede op social media. Onur pleegde daarna zelfmoord. Het Openbaar Ministerie (OM) besloot de drie daders niet te vervolgen als zij zich twee jaar lang aan ‘gestelde voorwaarden’ houden. Het is niet bekend wat die voorwaarden precies zijn.

In verkeerde handen

Dat het meisje in een gesloten woongroep zat, heeft niets te maken met de zaak rondom de naaktfoto. Alle drie de jongeren zouden ‘zeer kwetsbaar’ zijn en de gevolgen van hun daad destijds niet hebben overzien. Naast het meisje woont nog een andere dader in een instelling.

Volgens Tubantia is de moeder van het meisje erg bezorgd. Er zouden aanwijzingen zijn dat ze in handen is van iemand die geen goede bedoelingen heeft.

Petitie

De familie van het 14-jarige slachtoffer Onur is een petitie begonnen om vergelijkbare situaties in de toekomst te voorkomen. Ze vinden dat de daders vervolgd moeten worden en dat er een wet moet worden gemaakt die het aanzetten tot zelfdoding van jongeren strafbaar stelt. De petitie is inmiddels bijna 400 keer getekend. De familie streeft naar 40.000 handtekeningen.

Reageer op artikel:
15-jarig meisje spoorloos na verspreiding naakfoto
Sluiten