Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 15 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Feyenoord-fans mogen definitief niet naar Napels

De fans van Feyenoord mogen definitief niet het duel tussen SSC Napoli en de Rotterdammers in de Champions League bijwonen, dat heeft de politie van Napels vrijdag bekend gemaakt. De enige toelichting die de politie ​geef tegenover het Algemeen Dagblad is dat aan het bezoek van het Legioen een risico zou kleven.

Rellen in Rome

Hoewel het nooit zo gezegd is, heeft het waarschijnlijk alles te maken met het gedrag van de Feyenoord-aanhangers een paar jaar geleden rondom de uitwedstrijd bij AS Roma. Destijds werd onder andere de Barcaccia-fontein zwaar beschadigd door rellende fans en werd er in totaal voor acht miljoen euro schade aangericht in de Italiaanse hoofdstad.

Veel supporters hadden al kort na loting direct een vlucht en hotel geboekt richting Napels. Mogelijk kunnen zij wanneer de vrije voorverkoop start nog wel aan kaarten komen in de thuisvakken, als is dit uiteraard niet de bedoeling. Afgelopen jaar tegen Excelsior hebben velen al getoond diep in de buidel te willen tasten rondom een belangrijke wedstrijd van hun club.

En het wordt geen onbelangrijk duel, want Feyenoord heeft na de 0-4 oorwassing tegen Manchester City behoefte aan een resultaat wil het een goede kans houden op in ieder geval Europese overwintering. Napoli is daarin vooralsnog de concurrent, omdat het haar eerste wedstrijd ook verloor (2-1 bij Shakhtar Donetsk).

Preventief ingrijpen

Het is al de tweede keer dat de politie van Napels preventief ingrijpt. In de vierde kwalificatieronde voor de Champions League waren de fans van OGC Nice niet welkom, omdat twee jaar geleden tijdens een vriendschappelijk duel met Napoli zeventig Nice-fans een groep Italiaanse tifosi belaagden, met ernstige rellen tot gevolg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.