Johan van Boven
Johan van Boven Sport 2 jan 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo zag Michael van Gerwen er met haar uit

In de stampvolle zaal van Alexandra Palace zitten maandagavond weer talloze dartsfans met een badmuts op hun hoofd. Het is hun manier om te laten zien dat ze naar Londen zijn gekomen om maar één man aan te moedigen: Michael van Gerwen.

De Nederlander, die het in de finale van het WK Darts opneemt tegen de Schot Gary Anderson, heeft zijn kale hoofd al jarenlang als handelsmerk. Het is nu moeilijk voor te stellen, maar aan het begin van zijn loopbaan als profdarter had de Brabander stekeltjes.

Dat zag er zo uit:

In 2011 besloot Van Gerwen voor het eerst met een kaal hoofd het podium te betreden. Het leverde hem gelijk de vergelijking met Shrek op, de hoofdpersoon uit de gelijknamige animatiefilm. Zes jaar later wordt die bijnaam nog altijd veelvuldig gebruikt.

https://twitter.com/OnnoHansum/status/815671287699963905

De finale van het WK Darts tussen Van Gerwen en Anderson begint maandagavond om 21.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.