Erik Jonk
Erik Jonk Sport 9 aug 2016
Leestijd: 7 minuten

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?

Hoe presteren de sterrenbeelden op de Olympische Spelen 2016? Metro’s horoscoopdeskundige Mieke van Kooten zocht Nederlandse Riosterren bij de twaalf sterrenbeelden en deed, nog voordat de Spelen in Brazilië begonnen, hun voorspellingen.

1 Ram 21/3-19/4: Ellen Hoog, hockey, 26 maart 1986

De Ram is een vurig typje die van alles een wedstrijdje wil maken. Winnen is voor de Ram immers belangrijker dan meedoen alleen. Geen geneuzel, gaan met die banaan! Dat is de Ram mentaliteit; eerst doen dan denken. Ellen zal zeker een speler zijn waar het team zich wat dat betreft aan kan optrekken. De energie van Ellen wordt deze periode positief beïnvloed door de teamgeest en de communicatie zal ook goed gaan. Ellen bruist van het zelfvertrouwen en straalt dit ook uit. Met al heel wat prijzen op zak zal Ellen ook nu Nederland en haar team niet teleurstellen.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Koen Suyk / ANP

2 Stier 20/4-20/5: Marianne Vos, wielrennen, 13 mei 1987

De Stier is een rustig persoon, die met beleid te werk gaat. Een volhouder die zijn/haar energie kan verdelen over een wedstrijd en weet dat “Als ik moe ben, zijn die anderen dat ook”. Dat geeft kracht om door te gaan. Marianne is streng voor zichzelf, ze kan zichzelf tot het gaatje duwen en daardoor succesvol zijn. Marianne vindt altijd nog ruimte voor verbetering. Deze periode zal Marianne veel kansen ervaren en grote ervaringen opdoen. Ze heeft veel zelfvertrouwen en vooral een grote geldingsdrang. Te grote uitbundigheid kan haar in de problemen brengen, maar daar is ze zich terdege van bewust.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Koen van Weel / ANP

3 Tweeling 21/5-20/6: Dafne Schippers, atletiek, 15 juni 1992

De Tweeling is snel van geest, nieuwsgierig en rent achter alle nieuwtjes aan. De Tweeling is slim genoeg om te weten wat zij moet doen om haar doel te halen. Als Dafne haar grenzen goed in de gaten houdt, goed voor zichzelf zorgt en exact weet waartoe zij in staat is, kan ze schitteren de komende periode. Dafne heeft meer dan voldoende zelfvertrouwen om krachtig voorwaarts te gaan; recht op het doel af. Dafne zal met veel plezier de Olympische Spelen beleven. Haar vrolijkheid werkt aanstekelijk en kan als inspiratiebron werken voor haar teamleden bij de estafette, wat ook daar tot succes kan leiden.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Robin van Lonkhuijsen / ANP

4 Kreeft 21/6-22/7: Churandy Martina, atletiek, 3 juli 1984

De Kreeft is een emotioneel mens die gemakkelijk sferen en emoties oppikt. Omstandigheden zijn dus van vitaal belang voor het welbevinden van de Kreeft. Churandy kan de komende periode voor verrassingen zorgen. Churandy kan waarschijnlijk lang en hard toewerken naar zijn doel. Zijn concentratie is groots en hij kan grootse krachtsinspanningen neerzetten; met bijbehorende prachtige resultaten. Churandy zal wel zijn gezondheid nauwlettend in de gaten moeten houden. In teamverband zal Churandy een hoofdrol spelen. Verrassend is ook dat het teambelang misschien nog wel groter en belangrijker kan zijn voor Churandy dan het individuele belang, zeker diep van binnen.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Olaf Kraak / ANP

5 Leeuw 23/7-22/8: Ranomi Kromowidjojo, zwemmen, 20 augustus 1990

De Leeuw is een trots persoon die hard zal werken voor het respect van anderen. Voor niets gaat alleen de zon op. De Leeuw is een vuurteken en is zeker competitief ingesteld. De komende periode zal Ranomi bruisen van enthousiasme en met een scherp verstand haar strategieën kunnen uitstippelen. Ranomi werkt al lange tijd geduldig en hard naar dit moment toe, waarbij zij ook alledaagse zaken niet heeft verwaarloosd. Ranomi’s energie lijkt de komende tijd onuitputtelijk, waarbij ze die energie ook nog eens heel slim en gefocust inzet. Hoogstwaarschijnlijk zullen alle wedstrijden volgens plan verlopen. Ranomi wil iets persoonlijks neerzetten, scheppen. De ambitie is torenhoog.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Olaf Kraak / ANP

6 Maagd 23/8-22/9: Reinder Nummerdor, beachvolleybal, 10 september 1976

De Maagd is een serieus en kritisch mens met veel oog voor details. Alles wordt tot in de puntjes voorbereid en gestructureerd. De Maagd heeft vaak wat meer tijd nodig om tot het beste resultaat te komen, topkwaliteit is zijn/haar doel. Reinder zal de komende tijd de vruchten gaan plukken van het harde werken dat hij al zo lang doet. De sterke energie en geldingsdrang worden het best gecontroleerd ingezet. Lichaam en geest moeten volledig in balans zijn. Het is vooral de zelfdiscipline die Reinder tot een geduchte tegenstander maakt. Dankzij zijn topconditie en grote inzet kan Reinder Nederland en de wereld verbazen.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Georgios Kefalas / EPA

7 Weegschaal 23/9-22/10: Annemiek van Vleuten, wielrennen, 8 oktober 1982

De Weegschaal is iemand die voor- en nadelen strikt afweegt. Niet iemand die zomaar een beslissing neemt. De Weegschaal is altijd opzoek naar harmonie op alle vlakken. De komende tijd zal Annemiek haar energie echt gericht moeten inzetten anders kan er verwarring of irritatie ontstaan, dat misschien zelfs tot ongelukken kan leiden. Annemiek zal de komende tijd in ieder geval vechten om de wereldtop te bereiken. Zelfbeheersing en goede afwegingen maken kunnen het verschil maken. Annemiek beschikt over voldoende energie om een mooie rit neer te zetten. De reis naar Rio kan voor Annemiek live-chancing zijn en betekenen dat zij ook andere levensdoelen gaat ontdekken.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Bryon Lennon / AFP

8 Schorpioen 23/10-21/11: Tom Dumoulin, wielrennen, 11 november 1990

De Schorpioen is een persoon die niet gelijk het achterste van zijn tong laat zien. De gevoelens die een Schorpioen heeft zijn nooit lauw, altijd extreem diep. Een doel zal hij/zij vastberaden nastreven. Toms verantwoordelijkheidsgevoel is groot deze periode. Vanuit dat gevoel werkt hij gestaag aan zijn doel. Hij heeft veel energie om te geven in de wedstrijden maar deze energie zal beheerst naar buiten moeten komen, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ook een goede tijd om alleen te rijden; een ontsnapping of de tijdrit. Over het algemeen zal Toms leven deze periode waarschijnlijk van een leien dakje gaan.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Remko de Waal / ANP

9 Boogschutter 22/11-21/12: Dorian van Rijsselberghe, windsurfen, 24 november 1988

De Boogschutter is een avontuurlijk persoon, levensluchtig en reislustig. Sport is een goede uitlaatklep voor al die energie van de Boogschutter. Dorian heeft de komende periode zeer veel energie, die ook tot roekeloze acties kan leiden, te grote risico’s. Als Dorian goed in zijn vel zit en zich niet op de kast laat jagen, zal hij super succesvol zijn. Dorians gezondheid zal zeer goed zijn en zelfs verbeteren deze periode. Zijn spieren zijn soepeler en sterker dan ooit. Een goed overzicht over de situatie, een reële inschatting van zijn eigen kunnen en de omstandigheden, leiden tot een topprestatie.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Robin Utrecht / ANP

10 Steenbok 22/12-19/1: Sifan Hassan, atletiek, 1 januari 1993

De Steenbok is doelgericht, vastberaden en heeft een enorm uithoudingsvermogen, hetgeen de Steenbok de mogelijkheid geeft om vooral successen op de lange afstand en lange termijn te behalen. Sifan is de komende periode erg energiek en vindingrijk. Ze heeft haar doel en actieplan scherp voor ogen en laat zich niet afleiden. Sifan werkt hard en geduldig aan haar groei en prestaties, waarschijnlijk is zij nog niet op de top van haar kunnen. Sifan werkt zowel aan de verfijning van haar technieken als aan de visie voor haar toekomst. Haar zelfvertrouwen is groot en terecht. Alles wat zij nu aanpakt kan ze succesvol afronden.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Karel Delvoye / ANP

11 Waterman 20/1-19/2: Tim Veldt, baanwielrennen, 14 februari 1984

De Waterman is origineel en eigenwijs maar ook een echte teamplayer, zolang hij/zij alle vrijheid binnen het team ervaart. Deze periode beschikt Tim over veel energie en het doorzettingsvermogen om lang en geconcentreerd bezig te zijn. Dit harde werken zal zeker zijn vruchten afwerpen. Zijn conditie wordt nog steeds beter. Naast de persoonlijke prestaties kan het zijn dat teamprestaties tot nog veel grotere successen leiden. Tim is deze komende tijd, door zijn grote drang naar vrijheid om zichzelf te kunnen uiten, in staat zijn team te positief beïnvloeden. Dit geeft Tim een belangrijke positie binnen het team en zal zijn persoonlijkheid sterken.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Vincent Jannink / ANP

12 Vissen 20/2-20/3: Jeroen Hertzberger, hockey, 24 februari 1986

Vissen zijn gevoelig en stellen de ander (het team) vaak voorop. Voor Jeroen geldt dat hij daarnaast ook een erg sterke wil heeft, hij is fier en koppig. Jeroen heeft een persoonlijkheid die altijd aanwezig is, ook al zegt hij niets. Bovendien is hij zeer zelfverzekerd, efficiënt en gedisciplineerd in zijn handelen. Voor de komende periode beschikt Jeroen over extra veel energie en zelfvertrouwen. Jeroen weet tevens het team naar zijn hand te zetten, wat het team alleen maar goed zal doen. Hij heeft zelf in de hand hoe groot zijn succes zal zijn. In feite geldt voor hem hoe harder hij werkt hoe groter het succes.

Wat zeggen de sterren over onze sportsterren?
Foto: Koen Suyk / ANP

Kijk voor meer horoscopen op www.astro-share.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.