Rens Oving
Rens Oving Sport 9 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

Rijen voor de McDonalds in olympisch dorp

Wielrenner Bauke Mollema zette het tafereel vol verbazing op Twitter.

„De langste rij in het olympisch dorp staat elke dag bij deze ongezonde vreetschuur. Bizar! Niets met sport te maken.”

Gratis

In het midden van het olympisch dorp staat namelijk een enorme McDonalds. En om het nog gekker te maken. Alles wat ze willen hebben, is voor de Olympiërs gratis.

Het olympisch dorp huisvest bijna 18.000 sporters, trainers en ander personeel zoals artsen, begeleiders, sportbobo’s en ga zo maar door. Of er dus ook echt sporters in de rij staan voor een Big Mac is niet duidelijk, al blijft het toch een vreemd beeld.

McDonalds is al sinds 1976 een officiële sponsor van de Olympische Spelen. De burgerketen mag dan ook als een van de weinige bedrijven eten verkopen in het olympisch dorp. Ook een andere hoofdsponsor, Coca-Cola, is prominent aanwezig in het dorp.

Te veel eten

Naast snacks kunnen sporters in het olympisch dorp ook terecht bij een van de kantines met eten van over de hele wereld. Je kunt het zo gek niet bedenken, van pasta en pizza tot bami en rijst, of je kunt het er krijgen.

https://twitter.com/TrixVertogen/status/760394106975711232

De Australische delegatie maakte zich vooraf al zorgen over het eetgedrag van hun sporters. Om te voorkomen dat zij voor de verleiding van te veel en te lekker eten bezwijken is er een voedingsdeskundige mee die hen adviseert tijdens het uitzoeken van de maaltijd.

Fitnessruimte in het olympisch dorp. foto:EPA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Rijen voor de McDonalds in olympisch dorp
Sluiten