Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 9 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Kijkduin Pokémon hoofdstad van Nederland’

Vanmiddag om 15.00 heeft D66-raadslid Rachid Guernaou de Pikachupaal op het Deltaplein in Kijkduin onthuld. Als het aan Kijkduin ligt, zijn zij nu officieel de Pokémon hoofdstad van Nederland!

Op de Pikachupaal hangt een bord met: ,,Welkom in Kijkduin, Pokémon-hoofdstad van Nederland.” Het initiatief om van Kijkduin een Pokémon-hoofdstad te maken kwam van D66 Den Haag. ,,Het stimuleert de lokale economie van Kijkduin. Ouders kunnen met hun kinderen naar het strand, Pokémon vangen en daarna een hapje eten in een restaurant,” zegt gemeenteraadslid Rachid Guernaoui op Den Haag FM.

Tevreden ondernemers

Het Deltaplein in Kijkduin is een ware hotspot voor Pokémon trainers, omdat er veel beestjes in de buurt zitten van het plein. Dagelijks komen er honderden mensen naar de badplaats om zoveel mogelijk Pokémon te vangen. Volgens Ondernemersvereniging Kijkduin hebben veel ondernemers profijt van de gamers. Ze bestellen toch eerder een patatje of een colaatje.

Ook de wijkagent van Kijkduin is blij met de benoeming. Hij kon niet wachten tot de onthulling en poste vanochtend al een bericht op Twitter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Kijkduin Pokémon hoofdstad van Nederland’
Sluiten