Erik Jonk
Erik Jonk Sport 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Van Praag niet teleurgesteld over FIFA-strijd

Michael van Praag heeft zich donderdag tegenover Metro uitgesproken over zijn terugtrekking uit de FIFA verkiezingsstrijd. Hij vindt het niet zo erg. Als Sepp Blatter het veld ruimt vindt hij alles best.

Het is een wat onwerkelijk moment. Op het moment dat journalisten een ANP-persalarm krijgen (‘Michael van Praag trekt zich terug uit race voorzitterschap FIFA’) loopt het onderwerp zelf met een grote filmcamera op zijn schouder op het terrein van Circus Magic in Amsterdam-Noord.

Bedrijfsfilmpje

Terwijl eindelijk officieel is dat Van Praag FIFA-voorzitter Sepp Blatter niet meer wil opvolgen, maakt hij op z’n dooie akkertje een bedrijfsfilmpje voor Janke Dekker Producties. De bondsvoorzitter van de KNVB heeft namelijk nog een baan: theaterproducent. Samen met Janke Dekker, vrouw van Studio Sportpresentator Tom Egbers, doet Van Praag op deze donderdagochtend een seizoenspresentatie van komende voorstellingen.

Poffertjes als ontbijt

"Ik ben nu wel op het nieuws geloof ik", zegt Van Praag als hij aan een portie poffertjes begint. "Maar even ontbijten, dat had ik nog niet gedaan. Poffertjes dan maar." Op een plastic stoeltje in de kleine circustent vertelt de geboren Amsterdammer dat hij vanavond een persconferentie zal geven om zijn terugtrekking toe te lichten en dat hij Prins Ali Bin Al-Hussein uit Jordanië steunt. Ook de prins komt naar Amsterdam. Alles beter dan Sepp Blatter na de verkiezing van volgende week vrijdag, is zijn motto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.