Thom Voogt
Thom Voogt Opvallend 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

31 keer hoera, de oudste hond ter wereld is jarig

Een bijzondere verjaardag vond afgelopen weekend plaats. De Portugese hond Bobi werd weer een jaartje ouder. Dat klinkt misschien niet zo speciaal, maar het gaat hier  om de oudste hond ter wereld. In februari kreeg hij op 30 jarige leeftijd die titel al, maar het is hem nu gelukt ook zijn volgende levensjaar te behalen. Tijd voor een feestje dus!

Veel mensen houden onvoorwaardelijk van hun trouwe viervoeter. Dat kan dan ook verregaande proporties aannemen. Zo schreef Metro even geleden nog over de serie Beestachtige Liefde waarin iemand zelfs haar chihuahua haar dochter noemde.

Oudste hond ooit

Bobi heeft momenteel zelfs twee titels op zijn naam staan. Naast dat hij sinds februari de oudste hond ter wereld is, is hij ook nog eens de oudste hond ooit. Daarmee stootte hij een andere hond, genaamd Bluey, van de troon. Die viervoeter werd in 1910 geboren en stierf 29 jaar later.

Toen Bobi officieel de oudste hond ter wereld werd stroomden er op het Insta-account van Guinness World Records verschillende positieve reacties binnen. Zo schreef iemand: „Dit geef mij hoop voor onze hond die volgende maand 21 wordt.” Anderen willen dat Bobi nóg veel ouder wordt.

Tijd voor een feestje

En dit weekend werd hij dan 31. Zo’n speciale gebeurtenis kan je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan. Daarom viert Bobi vandaag feest. Volgens Guinness World Records komen daar naar verwachting zo’n honderd gasten van over de hele wereld op af.

Zijn baasje, Leonal Costa, was acht toen de hond geboren werd. Voor hem is Bobi een herinnering aan zijn familieleden die er vandaag de dag niet meer zijn.

Geen beste gezondheid meer

Het is een hele prestatie dat Bobi al 31 jaar meegaat. De meeste honden halen de 20 niet eens. Als jonge pup groeide de hond op met andere honden in de buurt. Tegenwoordig is de inmiddels bejaarde hond wel wat aan het achteruit gaan op het gebied van zijn gezondheid.  Zo is zijn zicht niet meer wat het geweest is en loopt hij hierdoor weleens ergens tegenaan. Ook is lopen wat moeilijker geworden en ligt en slaapt hij veel.

Kat veroorzaakt flink wat waterschade in verbouwd Fries gemeentehuis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.