Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 13 mei 2023
Leestijd: 1 minuut

Kat veroorzaakt flink wat waterschade in verbouwd Fries gemeentehuis

Heb je net je gemeentehuis vernieuwd, heb je nu last van waterschade. Door een kat. Het gebeurde in de gemeente Noardeast-Fryslân. Zij kunnen een deel van het vernieuwde gebouw nog niet gebruik nemen. Het dier zou een kraan open hebben gezet, meldt Omrop Fryslân.

Er werd sinds september gewerkt aan het gemeentehuis zodat het weer een poos mee zou kunnen. Binnenkort is de opening, maar de linkervleugel moet vanwege het toedoen van de kat nog even dicht blijven.

Kat veroorzaakt waterschade

Tijdens de werkzaamheden was al bekend dat er een kat naar binnen geslopen was, maar die is daarna niet meer gevonden. De viervoeter heeft een kraan opengezet, waardoor er nu vocht in de wanden en het meubilair zit. Ook is het water door de vloer heen gelekt, de kelder in.

De gemeente heeft maatregelen genomen om de schade te beperken. Er wordt onderzocht hoe ze de schade weer kunnen herstellen. Het is echter nog niet duidelijk wat de financiële consequenties zijn. Een deel van de medewerkers moet voorlopig in ieder geval op een andere plek werken. Benieuwd naar hoe de schade eruit ziet die de kat heeft veroorzaakt? Hieronder zijn beelden te zien:

Uit het gemeentehuis gezet

De kat heeft z’n plekje in het Friese gemeentehuis moeten vergeven. Na het ontdekken van de schade is de kat uit het gebouw gezet.

Stapelbedden in vliegtuigen? Ze komen eraan, maar niet zonder een prijskaartje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.