Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Opvallend 19 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Kunstenaar Banksy roept op om Londense winkel te beroven

De anonieme Britse kunstenaar Banksy heeft winkeldieven opgeroepen om in een winkel van modemerk Guess in Londen spullen te stelen. De winkel van Guess heeft de beveiliging opgeschroefd en de vestiging gesloten na de oproep van de graffitikunstenaar om er spullen te gaan ontvreemden, meldt BBC.

Het Amerikaanse modemerk Guess heeft een nieuwe collectie met prints van kunstwerken van Banksy. De anonieme kunstenaar beschuldigt het merk er echter van dat dat zonder zijn toestemming gebeurde. „Attentie winkeldieven. Ga alsjeblieft naar Guess aan Regent Street. Ze hebben mijn kunstwerken ontvreemd zonder te vragen, hoe kan het verkeerd zijn dat jij hetzelfde doet met hun kleding?”, schreef Banksy aan zijn 11,6 miljoen Instagram-volgers.

Oproep van Banksy

Na de oproep van de beroemde Britse artiest Banksy heeft de winkellocatie aan de Londense Regent Street bewakers voor de deur gezet, de etalages afgeplakt en de zaak gesloten. Dat het om een marketingstunt zou gaan is onwaarschijnlijk, rekening houdend met de welbekende anti-establishmentvisie van Banksy.

Guess heeft nog niet gereageerd op de discussie, maar zegt dat de collectie tot stand kwam in samenwerking met een agentschap dat werk van graffitikunstenaars in licentie geeft.

https://www.instagram.com/p/ClGt3p4Mljx/?utm_source=ig_embed&ig_rid=95e6ab60-926a-44ba-b3b4-363ae259e2b2

Kunstwerk in Oekraïne

Recentelijk onthulde Banksy een werk op een vernield huis dat in de sterk verwoeste stad Borodjanka in de buurt van de Oekraïense hoofdstad Kiev zou zijn gemaakt. Het kunstwerk laat op een grijze muur van een verwoest huis een meisje zien, dat op de brokstukken een handstand maakt.

Grensoverschrijdend gedrag bij DWDD: ‘Enorm spijt’ en ‘pijnlijk’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.