Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Een reis en liposuctie? Dit zit er in de Oscars-goodiebag ter waarde van 130.000 euro

Dee Amerikaanse Oscars, dat is nogal wat. Naast de klap van Will Smith, extravagante jurken en prijswinnaars, kwam nog een Oscar-nieuwtje boven water drijven. Die over de niet al te bescheiden goodiebag en de inhoud daarvan.

Wellicht heb je op een feestje wel eens zo’n cadeautasje gekregen met wat hebbedingetjes en bedankjes. Maar waarschijnlijk had deze geen waarde van 130.000 euro, toch? Ja echt waar, de Oscar-goodiebag is er eentje van behoorlijke waarde.

Dure goodiebag voor Holywood-sterren tijdens Oscars

Mocht je als Hollywood-ster niet met een award naar huis gaan, word je in ieder geval nog rijkelijk beloond met het cadeautasje. Marketingbedrijf Distinctive Assets sponsorde het tasje. Hoewel je zou denken dat de meeste sterren genoeg te besteden hebben, ontbrak het niet aan dure cadeaus.

Wat er in de tas zat? Wat dacht je van een reis naar Schotland met een verblijf in een chique kasteel, ter waarde van ruim 45.000 euro. Ook kunnen de beroemdheden een kuuroord bezoeken voor een bedrag van ruim 13.000 euro. Een ander bijzonder presentje is een tegoedbon voor, jawel, liposuctie. Maar ook een adelijke titel en huisrenovatie behoren tot de cadeaus.

Belasting over de cadeaus

Een kleine kanttekening bij deze gulle gift is dat de sterren wel belasting betalen over de goodiebag. Daarbij zou het gaan om een belastingpercentage van 50 procent of zelfs hoger. Naast tegoedbonnen voor uitjes, waar je dus wel behoorlijk wat voor moet afdragen, hebben de tastbare spullen in de tas een waarde van 4.500 euro.

Overigens klonk op social media de nodige kritiek op de peperdure cadeautas. Volgens sommigen kan het geld in deze tijden aan veel betere doeleinden besteed worden. Waaronder aan de oorlog in Oekraïne.

De klap van Will Smith

Mocht je het gemist hebben, Will Smith besloot tijdens de Oscar-uitreiking comedian Chris Rock te slaan. Aanleiding voor de klap was een grap die Chris Rock maakte over Jada Pinkett-Smith, de vrouw van Will Smith. Zij leidt namelijk aan alopecia, een ziekte waarbij iemand gedeeltelijk of soms geheel kaal wordt. Rock vergeleek haar met G.I. Jane, een militair personage met gemillimeterd haar.

Chris Rock doet geen aangifte tegen Will Smith, deze straf ontloopt hij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.