Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Opvallend 7 mrt 2022

Al miljoenen opgehaald voor Giro555: dit zijn de meest unieke veilingitems

In de eerste paar uren van de Actiedag van Giro555 – waarvoor vele BN’ers zich inzetten – zijn er miljoenen euro’s opgehaald voor Oekraïne. Ruim acht, om precies te zijn. Maar dat bedrag moet nog veel hoger worden. Althans, dat is de hoop. Vandaag komen er namelijk ook nog een hoop unieke items ‘onder de hamer’ bij verschillende veilingen én vanavond is er een tv-uitzending, waarmee flink wat geld opgehaald moet worden. We sommen de meest bijzondere dingen voor je op.

In totaal staat de teller van de actie op 29,5 miljoen. Radio-dj’s Sander Lantinga en Gerard Ekdom gaven vanochtend het startsein voor de actie van verschillende stations. Het gaat om een samenwerking tussen NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 5, Qmusic, 100%NL, Radio 538, Radio10, Radio Veronica, SLAM! en Sublime. Tientallen bekende Nederlanders, onder wie de familie Meiland, de familie Froger en Robert ten Brink zetten zich in voor de actie en zitten in het belpanel. Chantal Janzen en Rob Kemps presenteren de tv-uitzending vanavond. Ook Jeroen Pauw en Eva Jinek doen mee, zij ontvangen in de studio gasten aan tafel en schakelen met correspondenten in de regio.

Unieke items geveild voor Giro555

Ook Vakantieveilingen doet mee aan de actie en dat is nou precies het bedrijf dat de unieke items veilt. Van meet & greets naar een bijzondere activiteit: het kan zo gek als je wilt. Denk bijvoorbeeld aan een meet & greet met Johnny de Mol of de mannen van VI Vandaag (inclusief aanwezig zijn tijdens de opname) of het beklimmen van een achtbaan in Walibi Holland. De gehele opbrengst van de veiling gaat naar Giro555.

Je kunt ook meedingen naar een gesigneerd pak van Jachtseizoen van StukTV, of juist kiezen voor een romantische ervaring: een rondvaart op de Seine in Parijs. Daarnaast kun je ook kaartjes scoren voor de 538 Koningsdag in Breda, inclusief backstagetour. Op dit moment staat het hoogste bod daarvoor op ruim 350 euro. En in de categorie ‘je moet het maar leuk vinden’ kun je ook een flink bedrag neerleggen om samen met Eefje Sedee (van Je Huis Op Orde) vier uur lang je huis op te ruimen.

En ook thuis zetten gezinnen acties op poten:

Acties voor Oekraïne

Nu het aantal burgerslachtoffers door de oorlog in Oekraïne oploopt (inmiddels 406 bevestigde gevallen), wordt steeds sterker duidelijk hoe hard hulp nodig is. Naast Giro555 worden ook allerlei andere acties opgezet voor Oekraïnse vluchtelingen. Bijvoorbeeld Room for Ukraine en Onderdak Oekraïne. Bij beide acties hebben duizenden mensen zich aangemeld. De volgende stap is het maken van matches én het in huis ‘plaatsen’ van Oekraïnse vluchtelingen.

‘Nederlandse Tinder Swindler’ komt vrij, ondanks miljoenenoplichting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Al miljoenen opgehaald voor Giro555: dit zijn de meest unieke veilingitems
Sluiten