Nina den Bouw
Nina den Bouw Opvallend 18 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Veel lof voor eerste model met downsyndroom dat gezicht wordt van Victoria’s Secret

De 25-jarige Sofía Jirau is een van de zeventien nieuwe gezichten van de nieuwe Victoria’s Secret-campagne, maar de allereerste met het downsyndroom. Op haar Instagramkanaal deelt ze met veel trots dat het voelt als „een droom die is uitgekomen”. Veel mensen delen die trots.

Het Puerto Ricaanse model zei al dat ze vanaf kleins af aan model (en zakenvrouw) wilde worden. Haar carrière als model is in 2019 in haar thuisland begonnen voordat ze in 2020 al op de catwalk stond tijdens de New York Fashion Week. Dit zag ze destijds als „een begin van een nieuw tijdperk”.

Sofia Jirau eerste model met downsyndroom bij Victoria’s Secret

Jirau is het lingeriemerk erg dankbaar voor deze kans. „Thank you Victoria’s Secret for seeing me as a model who has #NoLimits and making me part of the inclusive Love Cloud Collection campaign. Inside and out, there are no limits.” In andere woorden: ze bedankt Victoria’s Secret voor het zien als een model die #NoLimits heeft en haar deel uit laat maken van de inclusieve campagne. „Van binnen en van buiten, er zijn geen limieten”, zegt ze.

Op social media klinkt veel lof voor deze nieuwe stap van het lingeriemerk.

Nieuwe koers voor het lingeriemerk

Victoria’s Secret kwam een aantal jaar geleden onder vuur te liggen. Dit kwam doordat voormalig marketingdirecteur Ed Razek zei dat de shows „een fantasie” moeten zijn als antwoord op een vraag over waarom er geen trans-personen meededen. Hij trad niet veel later af na de kritiek en toen ging het hele modeshow-concept op de schop.

Nadat er vorig jaar een verse start is gemaakt binnen het bedrijf, ligt de focus meer op de ervaring en het gevoel van de vrouwen, dan het beeld van hoe mannen het graag willen zien. Jirau is nu onderdeel geworden van deze verse start en het meer diverse beeld wat Victoria’s Secret uit wil gaan stralen de komende jaren.

Ondanks alle positieve reacties zijn er ook mensen die kanttekeningen plaatsen bij de versterking van Sofía Jirau. Zo denken sommigen dat ze is aangenomen voor een beter imago.

Doutzen Kroes gestopt als model: ‘Wil niet meer bijdragen aan die corruptie’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Veel lof voor eerste model met downsyndroom dat gezicht wordt van Victoria’s Secret
Sluiten