Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Films & series 18 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Nieuw op Netflix in week 7: Space Force en Texas Chainsaw Massacre

Ook in week 7 van 2022 zijn er weer de nodige nieuwe films en series op Netflix verschenen. Zo kun je sinds deze week onder meer kijken naar het tweede seizoen van Space Force, met de altijd-leuke Steve Carell (van onder meer The Office).

Daarnaast kun je kijken naar Texas Chainsaw Massacre, als je maag het aankan. De film die nieuw toegevoegd is aan Netflix, is een vervolg op het origineel uit 1974. Betere kwaliteit, maar hetzelfde angstgehalte.

Nieuw op Netflix in week 7

1. Space Force (seizoen 2)

Serie
Genre: comedy

Steve Carell: als je die naam ziet staan, weet je dat er gelachen wordt. Je kent ‘m misschien van The Office, maar in Space Force is ‘ie ook weer geweldig. In die serie speelt hij namelijk een legergeneraal, die een team van militairen leidt dat zich focust op de ruimte. Maar het gaat allemaal weer erg moeizaam en de generaal vreest zelfs voor z’n baan. Hij zet alles op alles om er nog wat van te maken.

2. Texas Chainsaw Massacre

Film
Genre: horror

Misschien wel een van de meest bekende horrorfilms: Texas Chainsaw Massacre. Bijna iedereen kent het masker wel, dat je hierboven ziet. Gruwelijk, vies én een goede vermomming voor Halloween. Maar leuk is de aanleiding voor het masker allesbehalve. In dit vervolg op de originele Texas Chainsaw Massacre, uit 1974, is er weer een bloeddorstige moordenaar op zoek naar slachtoffers. Allerlei mensen die op zoek zijn naar een frisse start verhuizen naar een verlaten stadje. Het lijkt de ideale plek om opnieuw te beginnen. Maar is dat wel zo?

3. Downfall: The Case Against Boeing

Documentaire
Genre: luchtvaart

Weet je nog een paar jaar terug, toen er opeens een paar Boeing 737-MAX-toestellen uit de lucht vielen? Daar gaat deze documentaire over. Boeing zou namelijk meer waarde hechten aan winst dan aan veiligheid. Niet erg handig als je vliegtuigen maakt. In Downfall: The Case Against Boeing wordt dit tot op de bodem uitgezocht. Wat was er precies aan de hand en hoe staat het er nu voor?

Nieuwe titels op Netflix

4. One Of Us Is Lying

Serie
Genre: mystery/misdaad

One Of Us Is Lying is eigenlijk een boek, van Karen McManus. Het gaat over vier studenten, vier geheimen en één moord. Geen supergezellige tienerserie, dus, maar zeker de moeite waard. Een student heeft mensen exposen tot zijn missie gemaakt. Hij komt achter hun geheimen en verspreidt ze door de school met een speciaal berichtensysteem. Maar dan, terwijl hij moet nablijven met vier mensen van wie hij de geheimen kent, stikt hij. Het lijkt een ongeluk, maar er is meer aan de hand.

5. Young Wallander: Killer’s Shadow

Serie
Genre: misdaad

Wallander ken je vast al, die Brits/Zweedse misdaadserie gebaseerd op de thrillers van Henning Mankell. Nu is er ook een versie met de jonge Wallander, wat dus garant staat voor meer avonturen. In het tweede seizoen raakt Wallander, een politieman, betrokken bij een gecompliceerd misdrijf. Dat was het vorige seizoen ook al zo – hij was getuige van een wrede moord – maar deze keer lijkt alles nóg groter en ingewikkelder. Hij heeft ‘t ook niet makkelijk, die Wallander.

Vorige week op Netflix

Bekijk hier de vijf nieuwe series en films op Netflix die we vorige week uitlichtten.

Weer veel waardering voor Sander en de kloof: ‘Tranen in mijn ogen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuw op Netflix in week 7: Space Force en Texas Chainsaw Massacre
Sluiten