Judith Tielemans
Judith Tielemans Opvallend 10 jan 2022
Leestijd: 1 minuut

Ondertussen in China: 80 ontsnapte struisvogels rennen door Chongzuo

Ken je die mop over die ontsnapte struisvogels in China? Het klinkt als het begin van een goede grap, maar voor inwoners van de de Chinese stad Chongzuo werd het zaterdagochtend werkelijkheid. Op de video, die inmiddels viral is gegaan op Twitter, zien we hoe de wilde dieren met een enorme vaart door de stad racen in de vroege uurtjes.

Volgens lokale media zijn de struisvogels ontsnapt uit een struisvogelboerderij, omdat de poort naar hun hok niet goed was dichtgemaakt. Het kostte even wat mankracht om de dieren terug te brengen naar hun thuisfront, maar met hulp van de politie is het gelukt. Een gevaarlijke operatie: als een struisvogel zich bedreigd voelt, kunnen ze hard trappen.

Een trap van een struisvogel kan zo hard aankomen, dat hij daarmee de botten van zijn vijand kan breken.

Dat verklaart waarom de wielrenners uit dit filmpje zo snel mogelijk bij de wilde vogel vandaan probeerden te komen. Zij kwamen tijdens het sporten in Zuid-Afrika deze struisvogel tegen, die geen moeite had om de wielrenners bij te houden.

Om alvast te oefenen voor de Carpe Argus Tour, maakten de mannen een rit van 130 km naar Kaap de Goede Hoop. Een van de wielrenners beschrijft hoe het dier op zijn pad kwam. „Plotseling zag ik een witte struisvogel links van mij, toen sprong dit beest van rechts op de weg en begon hij mijn vrienden te achtervolgen! In het begin was het een beetje eng, maar op een gegeven moment viel ik bijna van mijn fiets af van het lachen. De struisvogel had geen enkel probleem om 50 km/u bij te houden en blijkbaar doen ze 70 km/u zonder zweet.”

4 veel voorkomende ‘fouten’ tijdens werk die stress veroorzaken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.