Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Opvallend 2 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

VIDEO: rijdende blokkade veroorzaakt uit protest file op A1

Er gebeurde gisteren iets wel heel geks op de A1: een paar automobilisten gingen expres zo’n 60 kilometer per uur rijden, om zo een rijdende blokkade te vormen. Hiermee hielden ze het andere verkeer op en ontstond er file. Onze collega’s van Dumpert kregen dashcambeelden doorgestuurd van de actie bij knooppunt Hoevelaken.

Het vormen van deze rijdende blokkade schijnt een protestactie te zijn. Volgens de uploader van de video is dat protest gericht tegen de coronamaatregelen. Wat ze er precies mee willen bereiken, is niet bekend. Voor nu lijkt het enige effect te zijn dat ze de overige automobilisten lastigvallen.

De persoon die filmt schijnt Eline van ‘t Noordende te zijn, van Onrecht TV. In de video hoor je haar lachen: „We hebben al file achter ons.” Ook zegt ze dat ze niet harden rijden dan het minimum op de snelweg: 60 kilometer per uur dus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
VIDEO: rijdende blokkade veroorzaakt uit protest file op A1
Sluiten