Julia Osendarp
Julia Osendarp Opvallend 6 okt 2021

Bretman Rock schrijft geschiedenis als eerste ‘gay bunny’ op Amerikaanse Playboy-cover

De 23-jarige Bretman Rock is het eerste mannelijke homoseksuele covermodel voor Playboy. De influencer, bekend van YouTube, zette de welbekende konijnenoortjes op voor een pikant plaatje.

Rock is een bekend gezicht op social media en YouTube. Zijn veelbekeken beautyfoto’s en -video’s zijn razend populair. De beauty-vlogger is van Filipijnse komaf en wereldwijd bekend.

Mannen op Playboy-cover

Playboy staat natuurlijk bekend om schaars gekleed vrouwelijk schoon. Slechts een handvol mannen kreeg ooit een plekje in het tijdschrift, waaronder acteurs Ezra Miller en Paul Rudd. Vorig jaar juli verscheen voor het eerst een man, afgezien van Hugh Hefner, op de cover. Artiest Bad Bunny stond toen als eerste mannelijk model op de voorkant van het blad. En schreef daarmee geschiedenis.

Op de Instagram-pagina van Playboy vertelt Rock over zijn debuut als covermodel. „Het is groots voor de LGBT+-community dat Playboy een man op de cover zet. Maar ook groots voor de gemeenschap met een bruine huidskleur. Het is allemaal zo onwerkelijk.” De influencer werkte al langere tijd samen met Playboy, maar poseren voor het tijdschrift deed hij nog niet eerder.

Bretman Rock eerste gay covermodel

Het gaat om een digitale versie van het tijdschrift. De gedrukte variant stopte in 2020 mede door de komst van het coronavirus, dat de productie verstoorde. Na 66 jaar werd het blad alleen nog digitaal uitgebracht. Fotograaf Brian Ziff mocht Rock vastleggen voor de nieuwste editie. De influencer is, zoals bekend bij Playboy, schaars gekleed. Met konijnenoortjes, een stropdas en een korset. Iconen als Kate Moss en Dolly Parton droegen ooit eenzelfde soort outfit. De influencer staat bekend om zijn glamoureuze en extravagante make-up en kledingkeuze. Zelf omschreef hij zijn stijl als „het kan me geen f*** schelen en ik draag waar ik me mooi in voel”.

Playboy werd eerder bestempeld als vrouwonvriendelijk en seksistisch. De laatste jaren proberen de makers van het tijdschrift dat imago te veranderen. Vrouwelijk naakt wordt daarbij minder belangrijk.

Zwangere Netflix-ster schrijft historie met Playboy-covershoot

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bretman Rock schrijft geschiedenis als eerste ‘gay bunny’ op Amerikaanse Playboy-cover
Sluiten