Femke van Rooijen
Femke van Rooijen | LinkedIn Opvallend 9 mei 2021 / 09:41 uur

Man verkoopt zijn zoon en gaat van geld op vakantie met nieuwe vrouw

Een man uit China heeft geprobeerd om zijn tweejarige zoontje te verkopen aan een stel dat zelf geen kinderen had. Het stel had iets meer dan 20.000 euro voor het jongetje over en sloot een deal met de vader.

De man, die bekend staat onder de naam Xie, had na de scheiding met zijn vrouw, met wie hij volgens Chinese media voortdurend ruzie had, de voogdij over zijn zoon Jiajia gekregen. Xie en zijn inmiddels ex-vrouw hebben twee kinderen. Zijn ex kreeg de voogdij over hun dochter. Xie zou besloten hebben zijn zoontje van de hand te doen om de last van de kinderopvang te verlichten.

Zoon verbleef bij broer

Omdat Xie in een andere stad werkte, verbleef zijn zoon bij zijn broer Lin in Huzhou City. Maar toen Xie zijn zoon had opgehaald bij zijn broer, en de moeder van het jongetje niet veel later haar zoon wilde zien, bleek dat Jiajia spoorloos verdwenen was.

Lin probeerde meerdere keren tevergeefs contact op te nemen met zijn broer. Uiteindelijk schakelde hij een paar dagen later de politie in. Die wist de achterhalen dat Xie zijn zoon voor iets meer dan 20.000 euro verkocht had aan een echtpaar in de stad Changshu en van het geld met zijn nieuwe vrouw op vakantie was gegaan.

Voor de rechter verschijnen

Xie is opgepakt en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Het tweejarige jongetje woont inmiddels weer bij de broer van Xie. Ook het echtpaar dat het jongetje in eerste instantie kocht, blijft niet ongestraft en wordt mogelijk vervolgd.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Xie zijn kinderen van de hand wilde doen. Volgens Chinese media zou hij eerder al twee dochters uit een ander huwelijk hebben weggegeven omdat hij in financiële nood zat. Het is niet bekend of die zaak ook door de politie wordt onderzocht.

‘Brokstukken Chinese raket neergestort in Indische Oceaan’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Man verkoopt zijn zoon en gaat van geld op vakantie met nieuwe vrouw
Sluiten