Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 22 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Docent doet aangifte na intimiderende sticker op deur: ‘Ze zoeken je thuis op’

Universitair docente en historica Nadia Bouras gaat vandaag aangifte doen van een intimiderende sticker op haar voordeur. Dat zegt ze op Twitter.

Gisteren trof Nadia Bouras de sticker aan op de deurpost. Er staat op: „Geobserveerde locatie. Deze locatie wordt geobserveerd door volgers van Vizier op Links. Ga naar vizieroplinks.org om tips door te geven en zicht te krijgen op linkse activisten.” Eerder op de dag tweette ze al een foto van de sticker met het bijschrift: „Ik kom net thuis en vind dit op mijn deurpost. Dit is niet normaal.”

Nadia Bouras: ‘Ze zoeken je thuis op’

Bouras laat weten erg geschrokken te zijn van de sticker: ze stond ‘s avonds nog te trillen op haar benen. „Ik heb een nogal uitgesproken mening”, zei ze tegen RTL Nieuws. „Ik denk dat ze me daarom moeten hebben. Op Twitter heb ik weleens discussies met dit soort mensen, en dat mag. Maar dit gaat een stap verder. Dat ze echt bij je langskomen, zo in je privésfeer. M’n kinderen zagen het ook, die schrokken van mijn heftige reactie.”

Ook de Nijmeegse politicus Huub Bellemakers moest het ontgelden. Hij vond eerder ook een sticker bij zijn voordeur. Zelf vermoedt hij dat dat naar aanleiding van een van zijn tweets is. „Deze had ik laatst ook op mijn deur. Ze zoeken je gewoon thuis op. Verschrikkelijk.” Ook bij hem is dat niet in de koude kleren gaan zitten: vanmorgen was het eerste wat hij deed de voordeur controleren.

Intimidatie

Ook artiest Yuri Veerman vond een exemplaar bij de voordeur. „Dit is gewoon regelrechte intimidatie.”

Sticker vrij verkrijgbaar

Volgens Vizier op Links is het onmogelijk om in de gaten te houden waar een sticker wordt geplakt. „De stickers van Vizier Op Links zijn ludiek en vrij verkrijgbaar. Er zijn er al duizenden van verstuurd, letterlijk. Beetje ingewikkeld om ons ieder individueel stickertje aan te rekenen. Links probeert ons vanaf dag één te framen en te cancellen. Niks nieuws.”

Monsterproces rond Taghi van start: hoe zit het met Marengo ook alweer?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Docent doet aangifte na intimiderende sticker op deur: ‘Ze zoeken je thuis op’
Sluiten