Metro
Metro Opvallend 6 feb 2021 / 12:06 uur

De sneeuw komt steeds dichterbij: zo bereidt Nederland zich voor

Vandaag is het zover. Hoogstwaarschijnlijk valt er ‘s avonds flink wat sneeuw. De meesten verheugen zich al op de sneeuwpret. Op social media regent het foto’s van mensen die de sneeuwschep of slee al klaar hebben staan.

Het wordt dit weekend heel koud, met sneeuw, ijzel en zelfs kans op een sneeuwstorm. Op veel plekken kan er tot 30 centimeter sneeuw vallen, maar in elk geval niet in het noorden en op de Wadden. Ook wordt er, vooral onder de rivieren, veel ijzel verwacht.

Kans op sneeuwstorm: mensen vergelijken het al met het beruchte 1979

 

Op social media delen mensen volop hun voorbereidingen voor de koud en sneeuw. Zo heeft Jules al de badpakken klaarliggen voor de kinderen en heeft Pia de slee tevoorschijn gehaald.

Voor Lars was het een hele onderneming, maar voorbereid is hij wel. Anderen hebben alvast boodschappen gedaan voor bijvoorbeeld glühwein.

Voor mensen met dierbare planten is de sneeuw misschien minder leuk. Die moeten namelijk goed worden beschermd.

Gelukkig ontbreekt de humor ook niet in deze koude winterdagen. Zo heeft Evelien alvast het ‘strooizout’ klaarliggen. En deelt Jeffrey de ‘regels’ voor de sneeuw: „Het touwtje van de slee dient minstens 1,5 meter te zijn! – De sneeuwballen mogen niet met blote handen gemaakt worden! – Èèn sneeuwpop per persoon!”

Drankproducent Dixap waarschuwt: mogelijk glasschilfers in kinderdrankje

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De sneeuw komt steeds dichterbij: zo bereidt Nederland zich voor
Sluiten