Metro
Metro Binnenland 6 feb 2021 / 11:29 uur

Drankproducent Dixap waarschuwt: mogelijk glasschilfers in kinderdrankje

Drankenproducent Covelt roept flessen Dixap terug uit voorzorg. Er kunnen namelijk glasschilfers loskomen bij het draaien aan de dop. Het gaat om glazen flessen van 500 ml in de smaken geel fruit, appel, zomerfruit en peer, kweepeer en perzik.

Door een „mogelijke productiefout” kan het glas aan de bovenrand gaan schilferen. Daardoor bestaat het risico dat glas terechtkomt in het drankje, dat vooral jonge kinderen drinken. De Dixap-flessen worden teruggeroepen „om te voorkomen dat consumenten, op welke manier dan ook, risico lopen”.

Waarschuwing Dixap
De waarschuwing die op de website van de drankproducent staat. Dixap.nl

Consumenten die een fles Dixap hebben met een houdbaarheidsdatum tussen 9 september 2022 en 1 januari 2023 worden opgeroepen de inhoud weg te gooien. Ze zijn verkocht bij winkels als Albert Heijn, Jumbo, Plus, Trekpleister en Kruidvat. Je kunt het aankoopbedrag terugvragen bij de winkel waar je de fles hebt gekocht.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de waarschuwing van Covelt Dixap ook gedeeld.

Overgrote deel van de jongeren zit tegen burn-out aan door coronacrisis

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drankproducent Dixap waarschuwt: mogelijk glasschilfers in kinderdrankje
Sluiten