Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 10 feb 2021
Leestijd: 1 minuut

Gratis coronatesten voor huisdieren met loopneus in hoofdstad Zuid-Korea

Het klinkt als een vroege 1 aprilgrap, of anders als de pilot voor een nieuwe Disney-serie. Maar toch is het gewoon de werkelijkheid. In de hoofdstad van Zuid-Korea kun je gratis met je viervoeter naar de dierenarts voor een testje. Mits-ie een hele natte neus heeft.

Zuid-Koreanen met snotterende honden of katten, kunnen hun huisdier in hoofdstad Seoul gratis laten testen. Een spaniël met koorts en een loopneus kwam woensdag als eerste aan de beurt, zeggen de lokale autoriteiten. Een dierenarts tilde het dier op zodat de test kon worden uitgevoerd. Het was niet meteen duidelijk of de hond ook was besmet met het virus.

Zieke dieren Zuid-Korea

Niet alle Zuid-Koreanen kunnen hun huisdier laten testen. Alleen de zieke katten en honden van coronapatiënten komen in aanmerking. De baasjes krijgen volgens persbureau Yonhap het verzoek te zorgen dat hun viervoeters aan social distancing doen. Ze moeten minstens twee meter afstand houden van andere mensen en dieren.

Amersfoorter ging niet over een nacht ijs en maakte ijsbaan in z’n voortuin

Positief Zuid-Korea

De Zuid-Koreaanse regering kwam vorige week met richtlijnen voor het testen van huisdieren. Dat gebeurde nadat een kat in Jinju als eerste huisdier in Zuid-Korea positief had getest op het virus. Twee mensen in het huishouden van het dier waren ook besmet. Als eigenaren zelf te ziek worden om voor hun besmette kat of hond te zorgen, kan het dier worden overgebracht naar een speciale quarantainelocatie in Seoul.

#socialmedia

„Is dat voor of nadat ze de dieren eten?”, grapt iemand op het bijzondere dierennieuws. Verder gaat het nieuwtje vooral gepaard met heel veel schattige dierenfoto’s.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.