Iris Hermans
Iris Hermans Opvallend 8 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Eddy Zoëy ontrafelt mysterie van 72.447 euro aan pakketkosten

Je hebt pakketkosten en je hebt pakketkosten. Én je hebt pakketkosten waarvan je bijna moet overgeven, zo hoog als ze zijn. Pakketkotsen dus, al deed Eddy Zoëy dat allesbehalve toen hij de kosten van zijn pakketje hoorde. Integendeel zelfs: Zoëy ging op onderzoek uit…

Eddy Zoëy is iets verder gekomen in zijn zoektocht naar de vraag waarom hij 72.447,71 euro moet betalen om een postpakketje te kunnen ophalen.

Afgelopen donderdag deelde hij via zijn socialemediakanalen een video waarin hij bij zijn lokale ophaalpunt stond om een wekkerradio uit Japan mee te nemen. De presentator en muzikant kreeg het pakket alleen niet mee, tenzij hij dat enorme bedrag zou betalen.

Met hulp van veel kijkers is Zoëy, die volgens een Twitteraar een heel veelvoorkomend voorkomen heeft, nu wat meer te weten gekomen over wat er aan de hand is. Zo weet de presentator dat het bedrag de invoerkosten betreft, die je voor een pakketje uit het buitenland moet betalen. In zijn geval dus ruim 72.000 euro. „En dat wilde ik natuurlijk niet aftikken, maar dan krijg je het pakketje ook niet mee. Sterker nog, dan weiger je officieel het pakketje en gaat het terug naar Japan”, legt Eddy de kijkers uit, gezeten voor zijn boekenkast, die wel vaker een geliefde opnameplek blijkt.

Claudia de Breij maakt ‘verwerkingsvideo’ voor alle boze Danny Vera-haters

„Wat een Zoap dit!”, reageert iemand op zijn filmpje.

https://www.instagram.com/p/CLBuPCWpdLJ/

Ernst

Een van zijn volgers, die de presentator ‘Ernst’ noemt, dacht met Eddy mee over de zaak en die deed een slimme ontdekking. Na veel heen en weer gereken in verschillende koersen, berekende Ernst dat Eddy zo’n 342 dollar zou moeten betalen voor zijn pakketje en invoerkosten, maar op het afschrift stond 342.324 dollar. „Iemand heeft het bedrag van 342 dollar willen aanpassen naar de dagkoers, dat was 324 dollar”, luidt de theorie. En dus is het waarschijnlijk dat hier een administratieve fout is gemaakt: in plaats van het bedrag van drie cijfers aan te passen, zijn er juist drie cijfers toegevoegd. Nog wat doorrekenen in yen, dollars en euro’s later, heeft Ernst het zescijferige bedrag terug weten te leiden naar wat Eddy in euro’s moet betalen om zijn wekkerradio mee naar huis te kunnen nemen.

Nog steeds geen wekkerradio

Na al dat gegoochel met verschillende valuta heeft de muzikant zijn wekkerradio nog niet. Na een telefoontje met PostNL bleek zijn pakketje namelijk alweer onderweg naar Schiphol om teruggebracht te worden naar Japan. Snel wordt nu geprobeerd om het pakketje tegen te houden, zodat Eddy in een volgende video zijn aankoop aan Ernst en zijn volgers kan laten zien. „Wellicht heeft code rood voor mij dan nu een heel klein beetje geholpen en is het pakje nog in Nederland”, zegt Eddy hoopvol.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.