Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 20 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Wereldrecord zitten in ijsblokjes verbroken voor strijd tegen kinderkanker

Een Fransman heeft gistermiddag 2 uur en 35 minuten tot zijn nek in ijsblokjes gezeten. Romain Vandendorpe verbeterde daarmee in het Noord-Franse Wattrelos het wereldrecord zitten in ijsblokjes en hield het daarmee vijf minuten langer vol dan zijn voorganger.

De 34-jarige zorgmedewerker zat ruim 2,5 uur in een plexiglas cabine, volgens lokale media in het gezelschap van 1500 kilo ijs. Hij had zich naar eigen zeggen met „neurocognitieve technieken” getraind in het „overwinnen van menselijke grenzen”.

Foto van de Fransman in de bak met ijs
Vandendorpe zou in staat zijn zichzelf met „voorstellingsvermogen en concentratie” in een staat van „dagdromen” te brengen. Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

Vandendorpe zou in staat zijn zichzelf met „voorstellingsvermogen en concentratie” in een staat van „dagdromen” te brengen. Zitten in een ijskoude jacuzzi, een grote vrieskist of de sneeuw in skioord Chamonix bleken een goede voorbereiding. Het geld dat hij verdient met het record komt ten goede aan de behandeling van kinderen met kanker.

‘Ice Man’

De Nederlandse ‘Ice Man’ Wim Hof heeft het wereldrecord meerdere keren in handen gehad. Een Oostenrijker hield het afgelopen september 2,5 uur vol in ijsblokjes, maar die reikten niet helemaal tot zijn schouders.

Lees ook: Man zit 10 uur vast in onder sneeuw bedolven auto zonder verwarming

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Wereldrecord zitten in ijsblokjes verbroken voor strijd tegen kinderkanker
Sluiten